Нова грошова допомога на зиму в 13200 гривень для українців: отримати можна через Дію

Український благодійний фонд "Право на допомогу" повідомив, що українці напередодні війни зможуть отримати грошову допомогу від міжнародної Організації Об'єднаних Націй

Благодійна організація “Право на допомогу” повідомила про те, що українці зможуть отримати нову грошову виплату від ООН. Допомога передбачена від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. “Право на допомогу” зазначили, що передусім грошові виплати передбачені переселенцям, які щойно покинули території, де ведуться активні бойові дії.

Крім того, благодійний фонд повідомив про те, що громадяни, які подали заявку на отримання допомоги, зможуть отримати гроші одразу за пів року, а отже сума буде складати 13200 гривень на особу. Грогі надходитимуть частинами, а, якщо сума перевищуватиме 30 тисяч гривень, то між транзакціями має пройти доба.

Хто може оформити грошову допомогу?

На офіційній сторінці у Фейсбук організація “Право на допомогу” повідомила, що їхні партнери УВКБ ООН розширили перелік осіб, які мають право на грошові виплати розміром щомісячно 2200 гривень на три місяці. Віднині на виплати можуть претендувати не лише вимушено переміщені особи, але і ті, хто постраждав внаслідок повномасштабного вторгнення.

Грошова допомога від ООН
Грошова допомога від ООН

Подавати документи на отримання допомоги можуть наступні категорії населення:

  • Вимушено переміщені особи, які переселились до інших регіонів України після початку повномасштабної війни (24.02.2022);
  • Люди, які з 24 лютого залишались вдома, проте постраждали від бойових дій у наступних областях: Полтавська, Сумська, Дніпропетровська, Одеська, Чернігівська, Запорізька, Черкаська, Кіровоградська, Харківська;
  • Особи, які після вимушеного переїзду після початку повномасштабного вторгнення до інших областей України або до інших країн повернулись додому;

Якщо ви або ваша родина має критерії вразливості, ви можете претендувати на отримання грошової допомоги. За посиланням можете дізнатись детальніше про ці критерії вразливості.

Які документи потрібні для оформлення допомоги?

Аби отримати допомогу від ООН на пів року, потрібно відвідати пункти збору документації. Втім, нагадаємо, що в “Дії” також можна переглянути та оформити допомогу від інших міжнародних організацій.

Для того, аби вашу заявку прийняли та обробили, потрібно, аби всі члени сім’ї були присутні під час подачі документів. Аби зареєструватись, потрібно надати наступну інформацію:

  • Повне ім’я з оригіналом документу, яке підтверджує ПІБ;
  • Прописка, дата народження та номер телефону, на який має прийти СМС-підтвердження операції;
  • ІПН;
  • За наявності – свідоцтво про народження дітей;
  • Номер банківської карти (лише НОМЕР);
  • Документи, які підтверджують наявність критеріїв вразливості.

Схожі статті

Раніше купувала для кота, а тепер готую і собі: найулюбленіша рибка путасу. Підсіла на цей бюджетний рецепт

Тушкована риба з овочами — це неймовірно смачно та корисно! Вона добре смакуватиме як самостійна страва або як доповнення до будь-якого гарніру.

Беру курячу печінку і готую геніальний салат! Смачний рецепт всього з 3 інгредієнтів – роблю на кожне свято

Салат з печінкою дуже простий і складається всього з трьох інгредієнтів. Та вони настільки вдало поєднуються між собою, що утворюють неймовірний смак.

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.