Коли переводять годинник на зимовий час 2022 в Україні та в Польщі: куди переводити стрілки і коли

Вже зовсім скоро Україна переходитиме на зимовий час. Коли потрібно переводити годинник та у який бік переводити стрілки – читайте детальне пояснення

Хоча багатьом хотілося б дати спокій годинниковій стрілці й не мучити себе збитим режимом сну, цього року українці традиційно переведуть годину. Читайте пояснення, коли це відбудеться, куди переводити стрілку годинника і як адаптуватись до змін.

Коли переводити годинник на зимовий час

Українці двічі в рік переводять годинник – на літній та зимовий час. Хоча багатьом така “традиція” не здається дуже приємною, 2022 року нічого не зміниться. Ціль зміни положення годинникової стрілки – важливість відповідності календарного та біологічного часів. Крім того, багато хто впевнений, що така маніпуляція дозволяє економити електроенергію.

Щороку перехід на зимовий час відбувається в останню неділю другого місяця осені. Відповідно, 2022 року змінити положення годинникової стрілки потрібно буде 30 жовтня. Рівно о 4-й ранку стрілку потрібно перемістити на одну годину раніше. У Польщі перехід на зимовий час відбудеться в той самий момент. В зимовий період пізно світає та рано починає темніти, тому заради загального комфорту години виставляють таким чином, аби прокидатись було комфортніше, а темрява наступала не так рано.

Коли в Україні 2022 року переходять на зимовий час
Коли в Україні 2022 року переходять на зимовий час

Сучасні технології дозволили володарям електронних годинників не турбуватись про потребу двічі на рік змінювати положення годинникової стрілки. Виробники сучасних годинників вбудовують функцію автоматичної зміни часу, втім володарям старих і добрих механічних пристроїв варто не забути про потребу перемістити стрілку годинника на одну годину назад.

Як адаптуватись до переходу на зимовий час

Переведення годинника на зимовий та літній час – доволі стресовий період для людського організму. Поки одні переносять цей момент терпимо, іншим це вдається не так легко. Аби полегшити вплив переведення годинника на своє тіло, потрібно заздалегідь вдатись до певних дій, які допоможуть швидко адаптуватись.

  • За декілька тижнів до переведення годинникової стрілки лягайте спати та прокидайтесь на пів години раніше;
  • Частіше провітрюйте кімнату, офіс, квартиру або будинок. Таким чином ваш мозок отримуватиме більше кисню, що унеможливить ймовірність перенесення інфаркту;
  • Зранку навантажуйте організм легкими вправами та споживайте не дуже “важкий” сніданок.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.