В Україні різко похолодає: синоптики попередили про падіння температури та перший сніг – прогноз на листопад

Останній місяць осені може потішити українців першим снігом, втім показники температури на термометрах можуть вразити низькими цифрами. Синоптики попередили про похолодання

Для багатьох українців осінь пролетіла дуже швидко. Якщо ви ще не встигли приготуватись до перших заморозків та майбутньої осені, то синоптики радять якомога швидше приступати до цього процесу. За прогнозами спеціалістів, перші морози настануть вже зовсім скоро, а під кінець листопада є ймовірність побачити перший сніг.

Прогноз на листопад від українських синоптиків

За даними метеорологічного ресурсу “Wisemeteo”, листопад 2022 року для центру України стане доволі теплим. Перша декада місяця потішить великою кількістю сонячних днів та малою кількістю опадів. Дощити майже не буде, втім у середині місяця температура почне стрімко псуватись. Перший “мінус” очікується вже 17 листопада – вночі температура впаде до -2. Того ж дня синоптики прогнозують перший сніг.

Прогноз погоди на листопад 2022 року
Прогноз погоди на листопад 2022 року

Захід України зустрів листопад із теплою погодою, втім після першої декади температура пішла на спад. Крім того, кліматологи зазначають, що в окремих регіонах Заходу очікується мокрий сніг. Майже така сама тенденція очікує північні та східні області нашої країни. Після теплого старту листопад може здивувати різким похолоданням 8-9 числа.

Найдовше теплом зможуть насолоджуватись жителі південних регіонів країни. Для Одеської, Миколаївської та Херсонської областей похолодання ймовірно наступить після другої декади місяця.

Що говорять народні прикмети про погоду в листопаді 2022 року та взимку?

Наші пращури уважно спостерігали та передавали з вуст в уста особливості, які характеризували ті чи інші погодні умови. Ми зібрали декілька народних прикмет, які застосовують для визначення осінньої та зимової погоди:

  • Якщо на вулиці довгий час сухо та сонячно, то зовсім скоро варто очікувати різкого похолодання;
  • Якщо перший сніг потішив у останній місяць осені, то весна настане рано, а врожай буде щедрим та якісним;
  • Одразу після дощу в листопаді варто очікувати сильних заморозків та хуртовину;
  • Якщо в небі спостерігаєте різнокольорові хмари, то скоро погода значно погіршиться;
  • Сильний грім у листопаді – до суворої та дуже холодної зими.

Схожі статті

За пів року до розлучення Волошин подарував Трінчер елітний Порш за 70 тисяч доларів: чи забрав авто назад

Роман Анни Трінчер з Олександром Волошиним був не довгим, але дуже яскравим. Пара рік зустрічалася, потім ще рік жила в шлюбі й врешті розлучилася. Дізнаймося, як зірки ділили майно.

Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

34-річний Тарас Цимбалюк не вгадав розмір каблучки: куди кохана Світлана Готочкіна вдягнула подарунок

Тарас Цимбалюк обожнює свою кохану й час від часу воліє радувати Світлану Готочкіну різноманітними подаруночками. От тільки одна біда – вже друга каблучка не влаштувала білявку.