Жінкам будуть виплачувати дві надбавки до пенсії: скільки саме і хто може розраховувати на доплату

У Верховній Раді повідомили про розгляд законопроєкту, який передбачає надбавки до пенсій певних категорій жінок. Кому варто очікувати на щомісячний бонус?

Українцям повідомили, що до кінця поточного року відбудеться перерахунок пенсій. Це спричинено змінами прожиткового мінімуму – 2022 року він зросте. Окрім цього, у Верховній Раді повідомили, що матерям-героїням будуть нараховані дві надбавки. На офіційному порталі ВР повідомили деталі.

Грудневий перерахунок пенсій

У ефірі Єдиного марафону новин заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив про перерахунок пенсій. Зумовлені такі дії збільшенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Так, спеціаліст повідомив, що процес підвищення пенсій “розбили” на два етапи, один із яких вже почався у жовтні.

У Верховній Раді повідомили про перерахунок пенсій у жовтні-грудні цього року
У Верховній Раді повідомили про перерахунок пенсій у жовтні-грудні цього року

З 1 числа минулого місяця було перераховано пенсії для громадян, що не працюють, у зв’язку зі зростанням суми мінімальної зарплати. Другий етап почнеться 1 грудня – тоді перерахують суму пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Віталій Музиченко повідомив, що виплати зростуть на 5,4%. Спеціалісти очікують, що з початку грудня максимально пенсія буде становити 20930 гривень, а мінімальна – 2093 грн.

Надбавки до пенсії жінкам

Окрім того, надбавки варто очікувати й матерям-героїням, які вже отримують підвищені щомісячні виплати. Мова йде про тих жінок, чиї чоловіки загинули на війні в Україні. Таким чином громадянки отримуватимуть власні надбавки за особливі заслуги, а також зможуть претендувати на надбавки чоловіка.

Певні категорії жінок зможуть отримати надбавки до пенсії
Певні категорії жінок зможуть отримати надбавки до пенсії

Закнопроєкт вже розглянули у Верховній Раді та рекомендували винести для голосування. Нагадаємо, що матерями-героїнями вважають жінок, які виховали п’ятьох і більше дітей до 8-річного віку. Враховують також і прийомних дітей.

Жінкам передбачена додаткова виплата чоловіка-годувальника, який помер на фронті. Втім, є нюанс – чинне законодавство диктує певні умови. За законом, громадян України не має права отримувати більше одної надбавки до пенсії, тому матері-героїні зможуть самостійно розпоряджатись фінансами – обрати, яку надбавку отримувати вигідніше.

Схожі статті

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.