Готуйте гаманці: скільки в українському супермаркеті буде коштувати олів’є у 2023 році – огляд цін

Один із найпопулярніших салатів на новорічному столі цьогоріч явно обійдеться українцям дорожче, ніж завжди. Скільки треба витратити грошей, аби потішити себе та близьких смачною закускою?

Через початок повномасштабного вторгнення ціни в українських магазинах суттєво зросли з лютого. Попри це нікому не хочеться відмовлятись від приготування традиційного олів’є на Новий рік. Пропонуємо ознайомитись із детальним оглядом цін у трьох найпопулярніших супермаркетах України та з’ясувати, скільки коштуватиме приготувати салат 2023 року.

Ціни на основні інгредієнти для олів’є

Один з основних інгредієнтів для приготування святкового салату – це картопля. Якщо плануєте купувати культуру в магазині, то середня вартість овочу складає близько 7-8 гривень за кілограм. Для олів’є в середньому використовують менше кілограму, втім, якщо ви хочете приготувати салат на велику компанію, готуйтесь витратити не менше 7 гривень.

Ціни на картоплю в Україні
Ціни на картоплю в Україні

Морква в різних українських супермаркетах коштує від 20 до 21 гривні за кілограм. Для приготування олів’є в середньому достатньо 2-3 штуки, тому витрачати 20 гривень необов’язково.

Ціни на моркву в Україні
Ціни на моркву в Україні

На наступній фотографії ціна вказана за 400 грамів молочної ковбаси, саме така кількість потрібна для приготування олів’є. Так, ціни в супермаркетах відрізняються та, загалом, вам потрібно буде витратити не менше 100 гривень.

Ціни на молочну ковбасу в Україні
Ціни на молочну ковбасу в Україні

Хоча не всі полюбляють додавати у салат олів’є горошок, продукт є основним інгредієнтом смаколика. Так, аби приготувати повноцінний салат, на горошок потрібно буде витратити не менше 30 гривень.

Ціни на горошок в Україні
Ціни на горошок в Україні

У багатьох вдома стоїть захована баночка солоних огірків, проте, якщо ви не любитель займатись консервацією, доведеться купувати солоні огірки в магазині. В середньому на цей інгредієнт доведеться витратити близько 70 гривень. Зауважте, що ціни на фото вказані на товари різної ваги.

Ціни на солоні огірки в Україні
Ціни на солоні огірки в Україні

Тема яєць, напевно, сьогодні найгостріша для кожного українця. Жителі сіл та маленьких міст зазвичай купують домашні яйця або взагалі мають власних курей, а ось жителям великих міст пощастило менше. Для приготування олів’є потрібно 6 яєць. Готуйтесь витратити не менше 34 гривень.

Ціни на яйця в Україні
Ціни на яйця в Україні

Кілограм цибулі в різних магазинах коштуватиме не менше 28 гривень. Для олів’є достатньо буде однієї штуки, тому цей інгредієнт не “вдарить” по кишені.

Ціни на цибулю в Україні
Ціни на цибулю в Україні

Як соус в олів’є використовують майонез. Стандартна пачка соусу важить 400 грамів та коштуватиме близько 40 гривень. Втім, можна пошукати та знайти набагато дешевше.

Ціни на майонез в Україні
Ціни на майонез в Україні

Отож, аби приготувати олів’є, потрібно витратити близько 280 гривень.

Схожі статті

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.