Синоптики розповіли, якою буде погода на Новий рік 2023: карта опадів по областях

Вже через 10 днів настане Новий 2023 рік. Синоптики опублікували детальний опис погоди, яка буде цьогоріч у новорічну ніч – карта опадів та температури по областях України

2022 рік промайнув швидко та стовідсотково не так, як би хотілось кожному українцю. Саме тому всі хочуть якомога швидше провести його та зустріти Новий 2023 рік – зі сподіваннями на мир та спокій. Так, детально розповідаємо про те, якою буде погода у новорічну ніч та чи варто чекати казкового різдвяного снігу.

Центр України

У Києві та області синоптики очікують мокрий сніг у новорічну ніч, а 1 січня 2023 року також можливі опади. Температура триматиметься від 0 до 2 градусів тепла вдень та мінімум до 1 градуса морозу вночі.

У Вінницькій області очікується сонячна та тепла погода, а температура не впаде нижче -4 вночі. У новорічну ніч є ймовірність, що в області випаде трішки снігу, проте вже з наступного дня очікують “плюсову” температуру та дощі. У Кіровоградській області, а також в обласному центрі Кропивницькому очікують теплу новорічну температуру. Вдень до +1, а вночі показник не впаде нижче -4. 1 січня 2023 року очікуються дощі.

У Полтавській області температура не підніметься вище 0, а у неділю Нового року містяни зможуть трішки потішитись справжньою зимовою погодою – снігом та сонячним морозом. Черкасцям чекати на сніг не варто: у новорічну ніч температура триматиметься на позначці-4, а вдень може піднятись до +1. 1 січня синоптики очікують на дощ. Жителі Кривого Рогу та області зможуть насолодитись снігом. Вдень температура сягатиме 0, а вночі буде -6.

Погода в Україні 31 грудня 2022 року
Погода в Україні 31 грудня 2022 року

Схід України

Харків’яни та жителі області у новорічну ніч матимуть мокрий сніг, а температура сягатиме мінусу. Вдень показники піднімуться до 3 градусів тепла максимум. У Донецьку та області очікують температуру від -4 до -1, а також сніг. У Луганській області також може сніжити, а температура буде від +2 до +5 градусів.

Південь України

У Запорізькій області опадів не очікують, а показники на температурному стовпчику коливатимуться від -3 до +3. У неділю може потепліти до +4. У Дніпрі та області опадів так само не варто чекати, а температура буде від -4 до +2. У Херсоні та області очікують опади, але далеко не новорічні – дощ. Температура триматиметься від 1 до 6 градусів з позначкою плюс.

Запальні одесити матимуть найвищі показники температури у новорічну ніч – синоптики обіцяють до +10, а також дощ. Вночі показники опустяться до 0. У Миколаєві та області також очікують дощі, а температура буде від -1 до +5. В АР Крим чекати на опади не варто, а температура триматиметься від +2 до, максимум, +5 градусів.

Погода в Україні 1 січня 2023 року
Погода в Україні 1 січня 2023 року

Північ України

Жителі Житомирської області не зможуть насолодитись ні снігом, ні сонцем – погода буде похмурою, а 1 січня очікують дощ. Температура триматиметься від -3 до +2. Чернігівській області обіцяють дощ і 31 грудня, і 1 січня, а температура не підніметься вище за +1 градус. Жителі Сумської області побачать сніг не лише у новорічну ніч, а й цілий перший тиждень 2023 року. Температура триматиметься від -4 до -1.

Захід України

У новорічну ніч у Львівській області температура сягатиме 0, а вдень може піднятись до 2 градусів тепла. З опадів буде лише дощ. У Волинській області температура триматиметься на рівні від +1 до +6 градусів без опадів. Жителі Рівненської області належать до списку щасливчиків, які спостерігатимуть сніг у перший день Нового року. Температура триматиметься на рівні від -1 до +2. У Хмельницькій області очікується сонячна погода без опадів, а температура не впаде нижче за 4 градусів з позначкою мінус. У новорічну ніч жителі Чернівецької області насолоджуватимуться сонячною погодою без опадів, а температура буде від -3 до +3 градусів.

Так само сонячно буде в Тернопільській області, а температура триматиметься на рівні від -3 до +1 градуса. В Івано-Франківській області не очікують ніяких опадів та навіть вітру, а температуру прогнозують від -3 до +2. У Закарпатській області очікують на мокрий дощ, але мінусової температури не обіцяють. Вдень показник термометра підніметься максимум до 3 градусів з позначкою плюс.

Схожі статті

Мій ходовий рецепт із кабачків: подаю до столу і на свято, і на звичайну вечерю, а всі радіють та просять ще

Приготувати смачні кабачкові деруни можна просто й дуже швидко. Розповідаємо про найкращий рецепт апетитного частування, яке точно варто подати до столу.

Старший син Сергія Реброва від першого шлюбу опікується меншими: як виглядають нащадки футбольного тренера

49-річний Сергій Ребров, який нині тренує збірну України з футболу, має дорослого старшого сина від першого шлюбу та двох молодших, яких йому подарувала друга дружина Анна.

Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.