Якими іменами українці називали своїх дітей 2022 року: найекзотичніші варіанти від Джавеліни до Байрактара

У вільній країні вільно ставляться навіть до вибору імені для немовлят. Підбиваємо підсумки 2022 року та пригадуємо, як українці називали своїх дітей цьогоріч. Джавеліна та Байрактар – не найбільш екзотичні варіанти

Попри складну ситуацію в країні та повномасштабну війну кожного дня в Україні з’являлось все більше й більше немовлят. За даними Міністерства юстиції, лише за перші пів року в Україні народилось понад 100 тисяч малюків. Багато батьків підходили до вибору імені традиційно та навіть консервативно, проте чимала кількість українців вирішили назвати своїх дітей більш екзотично. Підбиваємо підсумки.

Традиційні імена, які українці обрали для своїх новонароджених дітей

Офіційну інформацію стосовно демографічної ситуації в Україні завжди надають відповідні державні органи. Так, цьогоріч Міністерство юстиції України розповіло про те, як українці вирішили назвати своїх дітей. На їхній офіційній сторінці в Фейсбуці з’явився відповідний допис, у якому було зазначено, що все-таки українці надають перевагу більш традиційним іменам.

Як українці називали своїх дітей 2022 року
Як українці називали своїх дітей 2022 року

 

Згідно з офіційними даними, в Україні все ще переважає відсоток більш консервативного населення, яке все-таки воліє називати своїх дітей традиційними іменами. Три найпоширеніших імені, якими цьогоріч назвали дівчат – це Анна, Софія та Марія. Крім того, маленьких українок називали Вікторією, Анастасією, Соломією, Олександрою та Поліною. Крім того, після перемоги України на Євробаченні-2022 дедалі популярнішим стало називати дітей Стефанією.

Серед хлопців цьогоріч найбільше народилось Артемів, Олександрів та Максимів. Крім того, ряди українців поповнили і хлопчики, на ім’я Богдан, Марк, Дмитро та Михайло.

Екзотичні та незвичні імена новонароджених

Втім, не всі українці вирішили дотримуватись консервативних і традиційних поглядів. Оскільки в Україні немає абсолютно ніяких обмежень стосовно того, як називати своїх дітей, українці часто воліють обирати нестандартні варіанти імен. Цьогоріч на процес вибору імені новонароджених вплинула і війна. Загалом, бажання назвати свою дитину нестандартним іменем з’являється через хотіння відрізнятись.

Які імена українці обирали для новонароджених 2022 року
Які імена українці обирали для новонароджених 2022 року

Якщо говорити про нестандартні імена для дітей, то для дівчат українці обирали наступні варіанти: Міссі, Аріель, Аделіна-Джавеліна, Квітослава, Джавеліна, Дзвенислава, Йордана, Червонка, Євангеліна, Жасмін, Чіамада-Аделіна, Фрея, Хозяйка.

Маленьких українців чоловічої статі екзотичні імена також не обійшли. Так, наприклад, цьогоріч хлопчиків називали і Байрактарами, і Ян-Джавелінами. Крім цього, в Україні ростуть хлопці, на ім’я Миролюб, Князь, Зореслав, Варфоломій, Северус, Лорд, Миродар, Моісей, Марілуіз, Миродар, Граф, Добромир.

Схожі статті

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дружина Андрія Шевченка, яка раніше була топ-моделлю

В цьому році відомий український футболіст Андрій Шевченко буде святкувати 20-ту річницю подружнього життя. Як виглядає і чим займається дружина спортсмена – далі у матеріалі.

Спробувала його в ресторані і він підкорив моє серце: салат простий, але дуже смачний. Став ходовим у нас

Цей салат з пекінською капустою до банального простий і зрозумілий. Та поєднання продуктів у ньому настільки вдале, що страва виходить нереально смачною.

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.