Біда за бідою: мер Харкова Геннадій Кернес вилікувався від коронавірусу, але через інсульт втратив дар мови

Зовсім не щастить міському голові Харкова зі здоров'ям. Не встигла одна хвороба відступити, як інша біда напала.

Адвокат харківського мера Анатолій Родзинський в інтерв’ю телеканалу ZIK повідомив, що Геннадій Кернес повністю вилікувався від Ковіда (всі тести вже негативні), але виникло ускладнення. дослівно:

Через інсульт, а інсульт – це крововилив в мозок, він втратив через пошкодження мозку можливість говорити, тобто дар мови

Через це він до цих пір залишається в німецькій клініці Шаріте, куди було доправлено на приватному літаку в ніч 17 вересня з важкою формою перебігу коронавірусної інфекції. Деякі джерела навіть писали, що Кернес в комі, але його особисті представники це спростували.

Геннадій Кернес в Харківській міськраді
Геннадій Кернес в Харківській міськраді

Лікували хворого з експериментального протоколу, з використанням апарату високопоточної подачі кисню.

А одного дня у нього стався інсульт, в результаті чого настала часткова паралізація лівої верхньої частини тіла і втрата мови. Наскільки адекватно мислить зараз Кернес – невідомо, але свої обов’язки виконувати точно не в змозі.

Кернес з дочкою в клініці Шаріте
Кернес з дочкою в клініці Шаріте

Нагадаємо, що в квітні 2014 року на Геннадія Кернеса було скоєно замах – два вогнепальних поранення в спину. Після складної операції, яка тривала більше 6-ти годин, його врятували від смерті, але чоловік залишився прикутий до інвалідного крісла.

 

Схожі статті

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!