Ціна на газ для населення в Україні зросте вже в листопаді: Нафтогаз назвав нові тарифи

Уже в листопаді в Україні зросте ціна на газ для населення і це навіть без урахування вартості за його розподіл, доставку і ПДВ.

Головна українська газопостачальна компанія «Нафтогаз» підвищує тариф на природний газ з наступного місяця на цілих 34,7%. Так, в рамках місячного пакета ціна за кубометр становитиме 6,33 гривні проти жовтневих 4,70 грн.

Підвищення торкнулося і річного тарифу на 23,09% — в жовтні його вартість становить 5,24 грн/м³, а з листопада ця цифра зросте до 6,45 грн/м³.

При цьому клієнти «Нафтогазу» мають можливість придбати річний пакет до 31 жовтня, зафіксувавши тим самим ціну в 5,24 гривні за кубометр, щоб уникнути цінових коливань в майбутньому.

Оплата коммунальных услуг
Оплата комунальних послуг

Як повідомляє постачальник газу, зміна вартості обумовлена сезонним фактором — чим ближче зима, тим вищий попит, а також зростанням оптових цін на блакитне паливо. Судячи з усього, скоро воно стане золотим.

Справа в тому, що уряд використовує для розрахунку вартості газу європейські норми. Буквально за місяць в Європі вони зросли на 26%, в результаті чого довелося переглянути і вартість палива для українських виробників тепла.

Нафтогаз
Нафтогаз

Разом з цим споживачів запевняють, що в цьому році на відміну від минулого газові сховища України заповнені більш, ніж на 90%, тому тарифи будуть рости повільніше, ніж зазвичай.

Схожі статті

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.