У Кернеса відмовили нирки, він в реанімації, але збирається працювати мером на гемодіалізі

Новообраний мер Харкова Геннадій Кернес все ще перебуває на лікуванні в Німеччині - після коронавируса і інсульту. Тепер стан здоров'я політика істотно погіршився.

Сьогодні директор Департаменту інформації та зв’язків з громадськістю харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що у новообраного глави міста сталося ускладнення – у нього спочатку відмовила одна нирка, а потім друга. Зараз хворий в реанімації, але при свідомості, проходить процедуру очищення крові – так званий гемодіаліз.

Людям, у яких ці парні органи не працюють, гемодіаліз проводять в середньому три рази в тиждень по кілька годин. В інший час вони цілком працездатні. Саме на цьому акцентував увагу журналістів Сидоренко. Він сказав:

Але це не скасовує того, що Геннадій Адольфович зможе виконувати свої обов’язки. На гемодіалізі люди живуть і працюють.

В останні роки Геннадій Кернес пересувався на візку - після того. як йому в спину потрапили дві кулі
В останні роки Геннадій Кернес пересувався на візку – після того, як йому в спину потрапили дві кулі

Геннадій Кернес пропав в кінці серпня. 16 вересня вияснилося, що він заразився коронавірусів, перебіг захворювання був складним і рідні відправили його на лікування до Німеччини, в клініку Шаріте, де тоді лікували і Навального.

Сам переліт на приватному літаку обійшовся в 1,7 мільйона гривень, на даний момент на медичні послуги вже витрачено 4,1 мільйона гривень.

У німецькій клініці Кернесу, який після замаху пересувається на інвалідному візку, лікарі відновили роботу легенів і він йшов на поправку. Але трапилася несподіванка і мер отримав інсульт прямо на лікарняному ліжку. У нього частково відняло мову, але своєчасна допомога допомогли відновитися. І ось зараз – нова біда.

У жовтні діючий мер переміг на виборах, набравши більше 60% голосів. Його близький друг Павло Фукс сказав, що лікування триватиме до 20 грудня, а потім Кернес повернеться в Україну і приступить до своїх обов’язків. Тепер же неясно, як події розвиватимуться далі.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.