Помер Олександр Курляндський – один з творців мультфільмів “Ну, постривай ” і “Повернення блудного папуги “

Відомий радянський мультиплікатор Олександр Курляндський помер 21 грудня вранці у віці 82 року. Причина смерті вже відома.

Найвідоміші мультфільми радянських часів були створені за участю цієї унікальної людини з приголомшливим почуттям гумору. Досить перерахувати “Ну, постривай!”, “Весела карусель”, “Повернення блудного папуги”, “Антошка”. Також Курляндський був автором гумористичних оповідань, багато з яких стали сценаріями для випусків “Єралашу” і сатиричного журналу “Фітіль”.

За його сценаріями зняли більше 60-ти кіноробіт (наприклад, бойовик “Тринадцята ніжка Буша”, “Таємниці кремлівських підземель”), він був беззмінним учасником клубу “12 стільців”.

Олександр Курляндський і його герой - блудний папуга Кеша
Олександр Курляндський і його герой – блудний папуга Кеша

Олександр Курляндський – лауреат низки престижних в СРСР і Росії премій, в тому числі Державної премії СРСР, а також спеціалізованих нагород, серед яких премії “Золоте теля”, “Премія клубу 12 стільців”, “Літературна Газета”.

Перша його робота в мультиплікації – мультфільм “Ну, постривай”, ідею якого придумав Курляндський. Потім був 10-серійний “Чудовий Гоша”, “Баба Яга проти” та інші. Він написав більше 20 книг для дітей.

Олександр Курляндський був одружений на Інесі Денисівні Чуковской, викладачці німецької мови. Дітей у письменника не було.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.