Неймовірній Ірині Аллегровій – 69 років: 14 цікавих фактів про саму шалену імператрицю російської естради

20 січня 2021 року легенду радянської та російської естради Ірини Аллегрової виповнилося 69 років. З чим прийшла до такого віку одна з найяскравіших і помітних співачок?

Потужний голос і сильний характер зробили з Ірини Аллегрової не чергову пересічну співачку російської естради, а самобутню, талановиту виконавицю з величезною фан-базою і власною філософією творчості. Зараз її амплуа має риси як “фатальної жінки”, так і романтичної, тонкої натури, якої є Ірина глибоко всередині. Яким був шлях зірки на шляху до слави, і які трагедії приховує її біографія? Пора дізнатися про життя знаменитості більше.

Через численні ускладнень під час вагітності і важких пологів майбутня співачка могла зовсім не народитися на світ – її батьків до останнього готували, що дівчинка може не вижити, і тільки дивом лікарям вдалося врятувати маму і новонароджену Іринку.

Ірина Аллегрова в ранньому дитинстві
Ірина Аллегрова в ранньому дитинстві

Свою доньку обидва батьки дуже любили – балували, творчо просвіщали, адже обидва з пари працювали в сфері мистецтва. Подружжя очікували, коли ж в Ірині прокинеться якийсь із талантів, але до надходження в випадково вибрану музичну школу ніхто достовірно не знав, що вона народилася саме з відмінним слухом.

Ірина Аллегрова з детсва займалася в балетній школі
Ірина Аллегрова з дитинства займалася в балетній школі

Під час навчання її хвалили і всіляко розвивали в напрямку музики і вокалу – дівчинці було цікаво вчитися, так що успіхів не потрібно було довго чекати. Через довгі роки після випуску зі школи, вона таємно зізналася журналістам, що не в останню чергу любов до співу була викликана нерозділеною закоханістю в викладача по вокалу.

В юності Аллегрова займалася озвученням фільмів
В юності Аллегрова займалася озвученням фільмів

Кар’єра Аллегрової почалася з озвучування індійського кіно – досвід складний, а тому дуже корисний.

Дивно, але вищої музичної (та й в будь-який інший сфері) освіти у Ірини немає – вона не змогла прийти на іспити в Бакинську консерваторію, бо тоді серйозно захворіла. Батьки, зрозумівши, що дочка просто втратить рік, дозволили їй поїхати в Москву.

В молоді роки серед хобі майбутньої зірки було також письменство – любовні інтриги і власні романи наштовхнули її на написання любовної прози. Але три книги, що вийшли з-під її пера, згодом перестала подобатися і самої Аллегрової.

Аллегрова на початку кар'єри
Аллегрова на початку кар’єри

Вона була одружена тричі, але тільки один чоловік мав дійсно помітний вплив на її життя і творчість – продюсер Володимир Блехер. З ним вона була в шлюбі під час важких 90-тих, коли кількість виступів і концертів сильно скоротилося, так що довелося підробляти. Ірина тоді серйозно захопилася випічкою, пекла тортики і тістечка, і навіть трохи не кинула естраду заради цього заняття остаточно. Готує вона дуже смачно, і про це знають майже всі її колеги і знайомі.

У перші роки виступ Ірина більше заробляла випічкою тортів на замовлення, ніж музикою
У перші роки виступ Ірина більше заробляла випічкою тортів на замовлення, ніж музикою

Також саме Блехер порадив дівчині ще на зорі її кар’єри змінити амплуа – якщо до зустрічі з ним співачка виступала в скромних, непомітних сукнях, то Володимир як обізнана людина попросив на нарядах не економити. З тих пір сценічні образи Ірини стали однією з її візитних карток, а весь одяг шиється по її особистим ескізами.

Перший чоловік зробив з Ірини яскраву блондинку
Другий чоловік зробив з Ірини яскраву блондинку

У житті пари був кумедний, але іронічний момент – після того, як Ірина вперше виконала пісню “Угонщица”, в той же вечір правда вкрали їх машину. Причому марка збігалася зі згаданою піснею – подружжя втратили коханої “Дев’ятки”.

Знаменитість принципово цурається політики – за її власними словами, на виборах вона була лише одного разу, в 1996 році. Тоді вона вирішила проголосувати за Єльцина.

Зіркою Аллегрова стала на початку 90-х минулого століття
Зіркою Аллегрова стала на початку 90-х минулого століття

На відміну від багатьох колег, кліпи Аллегрової майже ніхто ніколи не бачив – тим не менш, вона їх випускає. Просто часто скандальні ролики на телебаченні крутити не ризикують. Зате в інтернеті легко можна знайти приклади.

Так змінювалася Ірина за роки кар'єри
Так змінювалася Ірина за роки кар’єри

Ірина два рази потрапляла в серйозні авіакатастрофи (на вертольоті і на літаку), але не тільки залишалася живою, а й без подряпини.

Аллегрова з донькою Лалою і онуком Сашком
Аллегрова з донькою Лалою і онуком Сашком

Ну і наостанок – в чому ж секрет характерного, злегка хрипкий голосу співачки? Спочатку вона сама говорила, що напевно справа в десятиліттях куріння – аж надто складно було відмовитися від шкідливої звички. Але потім вона таки зізналася, що через постійні гастролі в 80-тих не раз зривала голос і перевтомлювала зв’язки. Як не дивно, вона не тільки не стала менш популярною після цього, але і прославилася саме неповторним тембром.

Схожі статті

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.