Хочете почути як звучить сонячний вітер? Приголомшливий космічний звук вас здивує

Сонячні вітри - це потік частинок, які випускаються від Сонця, вражаючи Землю і все інше на їхньому шляху.

Європейське космічне агентство (ESA) випустило моторошний звуковий запис про звуках сонячних вітрів, які бомбардують Землю.

Сонячні вітри – це потік частинок, які випускаються від Сонця, вражаючи Землю і все інше на її шляху.

Час від часу Земля знаходиться на лінії вогню, завдяки чому створюється північне і південне сяйво.

Проте, дослідники тепер виявили космічну музику, яку Земля виробляє, коли вона бомбардується сонячними вітрами.

Кластерна місія ЄКА, що складається з чотирьох космічних кораблів, які обертаються навколо Землі, щоб вивчити магнітну активність планети, – записала моторошні звуки.

Добутий звук металевого, високого тону звучить приголомшливо.

У заяві ЕКА йдеться: «Коли частоти цих магнітних хвиль перетворюються в звукові сигнали, вони породжують дивну пісню, яка може більше нагадувати звукові ефекти науково-фантастичного фільму, ніж природне явище.

«У спокійний час, коли жодна сонячна буря НЕ обрушується на Землю, пісня має нижчу висоту і менш складну, з одного частотою, домінуючою в коливанні.

«Коли потрапляє сонячна буря, частота хвилі приблизно подвоюється, а точна частота виникаючих хвиль залежить від напруженості магнітного поля в штормі».

Філіп Ескубе, науковий співробітник ESA по проекту Cluster, сказав: «Це прекрасний приклад того, як Cluster продовжує розширювати наші знання про зв’язок Сонця і Землі навіть через роки після отримання вихідних даних.

«Результати дають нам більш глибоке уявлення про фундаментальні магнітних взаємодіях, що відбуваються у Всесвіті».

Полярні сяйва, які включають – північне сяйво і південне сяйво, виникають, коли сонячні частинки потрапляють в атмосферу.

 ""

Коли магнітосфера піддається бомбардуванню сонячними вітрами, можуть з’явитися приголомшливі сині вогні, оскільки цей шар атмосфери відхиляє частинки.

Однак дослідники також зазначають, що наслідки сонячної бурі і космічної погоди можуть поширюватися за межі північного або південного сяйва.

Здебільшого магнітне поле Землі захищає людину від випромінювання, яке виходить від сонячних плям, але сонячні бурі можуть вплинути на супутникові технології.

Сонячні вітри можуть нагрівати зовнішню атмосферу Землі, викликаючи її розширення.

Це може вплинути на супутники на орбіті, що може привести до відсутності GPS-навігації, сигналу мобільного телефону і супутникового телебачення, такого як Sky.

Крім того, викид частинок може призвести до сильних струмів в магнітосфері, що може привести до більш високого, ніж зазвичай, електрики в лініях електропередач, що призводить до поломок електричних трансформаторів і електростанцій і втрати потужності.

Метеорологічна служба раніше попереджала, що в майбутньому ми зіткнемося з монументальною сонячною бурею, яка може вивести з ладу технології і нанести багатомільярдні збитки.

Будь-яку країну можна занурити в темряву, оскільки вона недостатньо підготовлена до потужних сонячних штормів.

Послухайте приголомшливі звуки космосу

Схожі статті

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.

Услід за Лілією Ребрик вирішила стати мамою й Злата Огнєвіч: комбінезон більше не приховує округлий животик

Після кількох невдалих спроб побудувати сімейне гніздечко, Злата Огнєвіч, схоже, змирилася з самотністю. Та раптом на концерті у 38-річної співачки помітили чималий животик.

“Надто став сентиментальним”: Віталій Козловський поділився емоціями від першого слова свого маленького сина

Віталій Козловський поділився чудовою новиною: його син сказав перше слово. Співак показав світлину, на якій зображені ніжки малюка в батьківських долонях.