Помер актор Микола Іванов – зірка фільмів «Вічний поклик», «Любити людину», «Обрив» та інших картин

Народний артист Росії, актор Театру юного глядача Микола Іванов помер у Санкт-Петербурзі 11 грудня вранці в лікарні.

Акторові було 77 років, причина смерті – зупинка серця. Вічна йому пам’ять.

Микола Іванов прославився однією з головних ролей в першому радянському серіалі-сазі «Вічний поклик». Його знімали цілих 10 років – з 1973 по 1983 рік. Всього було знято 27 повнометражних серій для показу на телебаченні. Коли йшла чергова серія, вулиці міст вимирали – всі поспішали дізнатися, як далі будуть розвиватися події в родині тайговиків Савельевих, життя яких була показане за часовий проміжок з 1906 по 1961 роки.

Микола Іванов в першій серії саги
Микола Іванов в першій серії саги Вічний поклик

Микола Іванов зіграв роль Івана Савельєва – одного з синів батька сімейства. У фільмі знялися майже дві сотні акторів, і талановита гра Іванова зробила його не тільки знаменитим, але і затребуваним актором.

Паралельно він знімався в декількох картинах і працював в Ленінградському Театрі юного глядача.

Помітною роботою в кіно стала одна з головних ролей – Федора Апраксіна у фільмі «Росія молода» (1981-1982 роки).

Микола Іванов в картині
Микола Іванов в картині Росія молода

За спиною Іванова більше 40-ка відомих картин, серед яких варто згадати ще «Любити людину», «Обрив», дилогія «Наказ: вогонь не відкривати» і «Наказ: перейти кордон», «Битва за Москву», «Що зійшли з небес» та інші.

Одна з останніх ролей в кіно - в історичному серіалі Фаворит
Одна з останніх ролей в кіно – в історичному серіалі Фаворит

Микола Іванов дуже любив свій театр – в Ленінградському ТЮГ він потрапив ще хлопчиком через драматичний гурток. Спочатку грав дитячі ролі, потім підлітків, а потім став повноцінним актором – після закінчення театрального інституту.

Микола Іванов в театрі
Микола Іванов в театрі

Актор був одружений – на актрисі того ж театру, у пари народилося троє дітей. Старша дочка Ксенія теж закінчила театральний інститут, але працювати вирішила піти в журналістику. Зараз веде свою передачу на одному з телеканалів Санкт-Петербурга.

Син Кузьма хоч і виступав в дитинстві з батьком на сцені, вибрав іншу професію – він став візажистом, дуже популярним в Росії і за кордоном.

Молодша дочка Аглая закінчила ветеринарну академію і тепер володіє приватною клінікою для тварин.

Микола Іванов в юності і в останній рік життя
Микола Іванов в юності і в останній рік життя

Незважаючи на поважний вік Микола Іванов до останніх днів грав у театрі знімався в кіно. У минулому році зіграв помітну роль в бойовику «Мельник», а в цьому році відбудеться прем’єра гостросюжетної стрічки «Експропріатор».

Популярне

Схожі статті

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.