Кіномама “Гардемаринів” Світлана Дружиніна відзначає 85-річчя: цікаві факти з непростого життя зірки

16 грудня Світлані Дружиніній виповнюється 85. Якою б успішною вона не була, її життя повне непоправних втрат, про які ми і розповімо.

Героїня нашої сьогоднішньої статті заробила собі негласний титул першої красуні радянського кінематографа, хоча в сімдесятих вона вирішила змінити акторську професію на режисерську.

Светлана Дружинина в молодости
Світлана Дружиніна в молодості

Так “Гардемарини, вперед!” і “Таємниці палацових переворотів” принесли їй славу, яка перекрила її ранні успіхи в якості актриси в стрічках “Дівчата” і “Справа була в Пенькові”.

Особисте щастя і особиста драма

Ще один привід для захоплення Світланою Сергіївною — міцний шлюб з Анатолієм Мукасєєм. Майбутнє подружжя познайомилося ще в студентські роки і з тих самих пір не розлучалося — вони разом вже 62 роки. Незважаючи на такий довгий термін спільного життя, конфліктів в їхній родині практично не буває, а якщо вони і бувають, то в основному на творчому ґрунті.

Светлана Дружинина и Анатолий Мукасей
Світлана Дружиніна і Анатолій Мукасєй

У знаменитої пари народилося двоє дітей — сини Анатолій і Михайло. Молодший спадкоємець пішов по стопах батька і став кінооператором, батькам він встиг подарувати трьох онуків. А ось про старшого Дружиніна в інтерв’ю намагається не говорити. Втім, це цілком зрозуміло, адже це її особистий біль.

Светлана Дружинина с младшим сыном и невесткой
Світлана Дружиніна з молодшим сином і невісткою

Коли Анатолію було 28, він наклав на себе руки. В оточенні його називали представником золотої молоді, який випивав, бунтував, хуліганив, але при цьому грав в групі, малював і пробувався на ролі в кіно. Молоду людину сильно підкосила смерть друга Миколи Данелії у 1985-му, після чого він пішов у монастир.

Старший сын Дружининой первый слева
Старший син Дружиніної перший зліва

Після повернення звідти Мукасєй більше не був тим життєрадісним хлопцем, що раніше. Навіть наявність коханої жінки і маленького сина Данила не зупинила Анатолія — він вважав себе психічно неповноцінним і в підсумку викинувся з балкона.

Онук Світлани Сергіївної залишився круглим сиротою, коли з життя пішла і його мама. Так опіку над ним взяли героїня статті з чоловіком. Якщо спочатку в їхній родині панувала ідилія, то з дорослішанням Данило почав звинувачувати бабусю з дідусем в постійному контролі, кинув все і поїхав до Індії.

Внук Дружининой Даниил
Онук Дружиніної Данило

Чоловік довго тягнув гроші з зіркової бабусі, проте останньою його екранною заявою після публічних з’ясувань відносин з рідними була така:

“Мені нічого від них не потрібно. Хочеться, щоб ми знову були сім’єю”.

Светлана Дружинина
Світлана Дружиніна

Судячи з того, що в розмовах про сім’ю Дружиніна говорить тільки по відношенню до чоловіка, сина Михайла і його дітей, возз’єднання родичів поки не відбулося.

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.