Помер Олександр Курляндський – один з творців мультфільмів “Ну, постривай ” і “Повернення блудного папуги “

Відомий радянський мультиплікатор Олександр Курляндський помер 21 грудня вранці у віці 82 року. Причина смерті вже відома.

Найвідоміші мультфільми радянських часів були створені за участю цієї унікальної людини з приголомшливим почуттям гумору. Досить перерахувати “Ну, постривай!”, “Весела карусель”, “Повернення блудного папуги”, “Антошка”. Також Курляндський був автором гумористичних оповідань, багато з яких стали сценаріями для випусків “Єралашу” і сатиричного журналу “Фітіль”.

За його сценаріями зняли більше 60-ти кіноробіт (наприклад, бойовик “Тринадцята ніжка Буша”, “Таємниці кремлівських підземель”), він був беззмінним учасником клубу “12 стільців”.

Олександр Курляндський і його герой - блудний папуга Кеша
Олександр Курляндський і його герой – блудний папуга Кеша

Олександр Курляндський – лауреат низки престижних в СРСР і Росії премій, в тому числі Державної премії СРСР, а також спеціалізованих нагород, серед яких премії “Золоте теля”, “Премія клубу 12 стільців”, “Літературна Газета”.

Перша його робота в мультиплікації – мультфільм “Ну, постривай”, ідею якого придумав Курляндський. Потім був 10-серійний “Чудовий Гоша”, “Баба Яга проти” та інші. Він написав більше 20 книг для дітей.

Олександр Курляндський був одружений на Інесі Денисівні Чуковской, викладачці німецької мови. Дітей у письменника не було.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.