Володимир Остапчук та відомі блогери з України та Грузії публічно здали тест на ВІЛ: “Тест – не квест “

Блогери з України та Грузії об'єдналися в рамках міжнародної соціальної ініціативи # тест_не_квест і закликали публіку здати тест на ВІЛ.

Відомий український телеведучий і блогер Володимир Остапчук, модельєр Бічолла Тетрадзе і музикант Гігі Дедаламазішвілі в своїх мікроблогах в Інстаграм закликали підписників здати тест на ВІЛ. Крім того, вони самі здали тест, не виходячи з дому і розвіяли стереотипи про тестування на ВІЛ.

Мало хто знає, але в Україні вже давно доступна самодиагностика. Не потрібно йти в лабораторію, здавати кров і чекати кілька днів результатів. Досить купити в найближчій аптеці експрес-тест і, дотримуючись інструкції, провести тест на ВІЛ у домашніх умовах.

Існує кілька видів експрес-тестів на ВІЛ. Найпростішим є тест за зразком слини. Він самий зручний, простий у використанні і не порушує шкірних покривів. На спеціальну тест-смужку збирається слина людини, а потім ця смужка опускається в спеціальний склад. І вже через кілька хвилин видно результат аналізу.

Одна смужка - тест негативний; 2 смужки - позитивний
Одна смужка – тест негативний; 2 смужки – позитивний

Варто зазначити, що тема ВІЛ-інфекції для України дуже актуальна. Україна сьогодні займає одне з перших місць серед країн європейського регіону за кількістю ВІЛ-позитивних осіб. За оціночними даними, на початок 2018 у країні проживало 244 000 ВІЛ-позитивних людей. Кожен сотий громадянин України віком від 15 до 49 років інфіковані ВІЛ. Крім того, близько 30% людей інфікованих ВІЛ навіть не здогадуються, що вони хворі.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.