Помер Володимир Коренєв – акторові, який прославився роллю Ихтиандра, було 80 років, його життя забрав Ковід

Цього дивно красивого актора з пронизливими синіми очима полюбив весь світ, коли на великі екрани вийшов приголомшливий фільм "Людина-амфібія ".

Про смерть батька вранці 2 січня 2021 року повідомила його дочка Інна. За її словами, батько вже деякий час лежав в червоній, найнебезпечнішій зоні лікарні, де лікують хворих з коронавірусом. Чоловік потрапляв в групу найвищого ризику – через похилий вік і хронічних захворювань. У нього розвинулася двостороння пневмонія з ускладненням дихання. Медики не впоралися з ураженням легень.

Володимир Коренєв
Володимир Коренєв

Вічна пам’ять великому артисту!

Коротка довідка

Народився Володимир Коренєв 20 червня 1940 року в Севастополі, в сім’ї контр-адмірала, потім родина переїхала в Ізмаїл, а після війни – в Таллінн. У школі хлопець почав ходити в драмгурток, там і прикипів до акторського мистецтва.

Після школи він вступив до ГІТІС, де на останньому курсі його побачив режисер Володимир Чеботарьов і запропонував йому роль в своїй картині “Людина-амфібія”.

Володимир Коренєв в ролі Іхтіандра
Володимир Коренєв в ролі Іхтіандра

У 1962 році Коренев став зіркою світового значення, адже картина стала лідером прокату не тільки в СРСР, а й в більш, ніж 30 країнах. По ній навіть вчили стажистів в Голлівуді.

Після цього акторська доля у артиста була вдалою – 47 ролей в кіно і кілька сотень в театрі.

Володимир Коренєв був один раз одружений – 38 років він прожив з дружиною актрисою Алефтіною Константиновою до її смерті в 1999 році. У нього залишилися донька Інна, онук Єгор і правнучка Маша.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.