Перший сніг у Києві випаде вже у жовтні: синоптики дали детальний прогноз погоди на найближчий місяць

Осінь цього року дуже холодна та дощова. Потепління і так званого бабиного літа українцям цього року чекати не варто. Більше того, у жовтні вже прогнозують перші снігопади у центральній частині України.

Цьогорічне похолодання прийшло в Україну дуже рано. З першого дня осені в усіх областях України знизилася температура повітря та почалися дощі. Більше того, 18 вересня випав перший сніг. Випав він у Карпатах на вершині гори Піп Іван. Окрім снігу у Карпатах спостерігались і перші заморозки. Температура повітря впала до 1 градуса зі знаком мінус.

В Україні випав перший сніг
В Україні випав перший сніг

Згідно з прогнозами метеосайту Wisemeteo, жителі центральної частини України зовсім скоро теж побачать сніг. На 17 жовтня синоптики прогнозують перший сніг у столиці України.

Незважаючи на це, другий місяць осені в Україні буде відносно теплим і з невеликою кількістю опадів. У перший тиждень жовтня температура повітря у Києві триматиметься в межах 17-19 градусів вдень та 7-8 градусів уночі. Потім буде поступове похолодання. Температура повітря у другій половині жовтня триматиметься в межах 13-15 градусів вдень та 4-8 градусів вночі.

Перший сніг у Києві випаде вже у жовтні
Перший сніг у Києві випаде вже у жовтні

Слід зазначити, що сніг у жовтні прогнозується не лише у Києві, а й в інших областях України. Так, за прогнозами синоптиків, перший сніг в південній Україні, зокрема в Одесі, буде 21 жовтня. А ось в іншому південному місті України, а саме у Миколаєві, сніг у жовтні чекати не варто.

На західній Україні, а саме у Львові перший сніг прогнозується 26 жовтня. В іншому місті західної України, а саме в Ужгороді, синоптики прогнозують сніг на 14 жовтня.

На східній Україні, зокрема у Харкові, перший сніг буде 16 жовтня. А от у місті Дніпро снігопади на жовтень не прогнозують.

На півночі України жовтень буде сухим та відносно теплим. Однак перший сніг випаде й там. Так, у північних містах України, а саме у Сумах, Житомирі та Чернігові перший сніг може випасти 4-6 жовтня.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.