Страшні таємниці кульової блискавки – чим небезпечна зустріч з нею і що робити, щоб не постраждати

Кульова блискавка - унікальний природний феномен, який наука досі пояснити не може. Помічено, що пік появи світати куль припадає на серпень. Будьте уважні!

Кульова блискавка – метеорологічна загадка і майже міф, який розбурхує уми багатьох вчених і простих громадян уже кілька століть. Напевно кожен в своєму дитинстві чув розповідь від бабусі про те, як в кімнату залетів «кулька світла» і дивно поводилася, а потім наробила біди і зникла.

Кульова блискавка в квартирі
Кульова блискавка в квартирі

Таке явище і прийнято в народі вважати кульовою блискавкою. Але що це таке насправді і чому досі так мало відомостей про кульові блискавки, хоча наука давно вивчає куди більш невловимі явища? Пора розбиратися.

Кульова блискавка у дворі приватного будинку
Кульова блискавка у дворі приватного будинку

Нехай багато дослідників всерйоз розглядають той варіант, що кульова блискавка – не більш, ніж звичайна психічна галюцинація або візуальне спотворення, існує достатня кількість задокументованих випадків ураження цим видом блискавки людей або тварин.

Кульова блискавка в підземному переході в Кишиневі
Кульова блискавка в підземному переході в Кишиневі

Наукове співтовариство не може їх ігнорувати, тому прийшло до висновку, що під кульовою блискавкою варто розуміти кулю з плазми, що з’являється ймовірно під час грози. Хоча є відомості, що люди зустрічалися з кульовою блискавкою і в ясну погоду.

Кульова блискавка в парку Санкт-Петербурга
Кульова блискавка в парку Санкт-Петербурга

За своєю формою блискавка може бути наступною – круглої, грушоподібної, що нагадує гриб або зірку. Найчастіше мова йшла про білу кульової блискавки, оповідань про інших колірних варіаціях дуже мало, свідки кажуть про жовту, синю і рожеву. А в Псковській області є галявина, де періодично з-під землі піднімаються чорний кулі.

Синя блискавка під Києвом
Синя блискавка під Києвом

Але ні про причини, ні про особливості поведінки не можна зібрати достовірну інформацію, тому вони залишаються загадкою для метеорологів.

Вибух кульової блискавки
Вибух кульової блискавки

Серед біоенергетиків існує думка, що це енергетична субстанція, якийсь організм, він володіє деяким розумом і звичками дикого звіра. Вона з’являється до нас з паралельних світів і туди ж іде.

Дві кульові блискавки на зимовій дорозі
Дві кульові блискавки на зимовій дорозі

Незважаючи на відсутність точних даних, свідки і експерти не радять вести себе різко або активно в присутності кульової блискавки, яка може проникнути в будинок навіть через невеликий отвір.

Що відомо про кульову блискавку
Що відомо про кульову блискавку

Варто відкрити вікно, щоб разом з протягом блискавка влетіла в будинок. Точно так вона може і вилетіти.

Кульова блискавка в лісі в гарну погоду
Кульова блискавка в лісі в гарну погоду

Намагайтеся не повертатися до неї спиною, ніяких різких рухів і шуму – це її притягує. У відкритому просторі краще не наближатися до неї, а обережно піти; також варто стежити за своїм психічним станом, адже є розповіді про випадки, коли втрата свідомості або навіть зупинка серця відбувалися на грунті страху і жаху, а не через реальну небезпеку кульової блискавки. Офіційно зареєстровано близько 1200 смертей від цього дивного феномена.

 

 

 

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.