Новий додаток може діагностувати проблеми, слухаючи дивні звуки автомобіля

Тепер Škoda розробила додаток на основі штучного інтелекту, яке по суті буде Shazam для автомобільних проблем.

Сідаєш в машину, заводиш двигун і відразу чуєш, що щось не так – шум. Але що це? Деякі професійні механіки вміють розпізнавати проблему по видаваному нею звуку. Але для інших це неможливо.

Тепер Škoda розробила додаток на основі штучного інтелекту, яке по суті буде Shazam для автомобільних проблем.

Shazam – один з додатків, яке може розпізнати проблеми двигуна, просто послухавши його. Він працює приголомшливо добре, і люди довгий час питали, чому немає чогось подібного для автомобілів. Проблема в тому, що автомобілі з ДВС можуть видавати так багато різних шумів. Однак ШІ може в цьому допомогти.

Додаток для смартфонів Sound Analyzer використовує мікрофон пристрою для уловлювання різних звуків. Потім програмне забезпечення аналізує ці шуми та перетворює їх в спектрограму, яка візуально показує акустичні сигнали. Потім ШІ бере на себе відповідальність і порівнює запис з інформацією в базі даних, виявляючи відхилення. Потім додаток створює інформацію про майбутнє технічне обслуговування або ремонті на основі заздалегідь визначених шаблонів. Інженери Škoda кажуть, що додаток «Sound Analyzer» допомагає технічним фахівцям виконувати точну діагностику автомобіля.

Клаус Блюм, глава ŠKODA IT, сказав: «У ŠKODA ми постійно працюємо над досягненням повної цифровізації процесів, продуктів і послуг для наших клієнтів по всьому ланцюжку створення вартості. Щоб уміти розпізнавати потенціал інновацій на ранній стадії, швидко їх розвивати та розумно використовувати, ми постійно координуємо свої дії зі спеціалізованими відділами для спільної реалізації нових проєктів по цифровізації ».

Škoda початку тестування цього додатка ще в червні 2019 року. Воно було випробувано в 14 країнах, включаючи Німеччину, Росію, Австрію і Францію. Всього в цьому дослідженні взяли участь 245 доларів ŠKODA. Вони не тільки допомогли перевірити точність цієї технології, але і надали аудіозаписи для «процесу навчання» програмного забезпечення. «Sound Analyzer» від Škoda тепер може аналізувати обмежена кількість компонентів, але його точність досягає 90%. Хоча подальший розвиток виразно необхідно, схоже, що в недалекому майбутньому він стане дуже корисним інструментом.

 ""

Програма «Sound Analyzer» призначена тільки для Škoda. Він бере параметри конкретного автомобіля та аналізує профіль використання відповідного автомобіля для отримання високоточних результатів. Крім того, якщо він стане комерційним продуктом, швидше за все, він буде доступний тільки технічним фахівцям. Однак приємно знати, що така технологія взагалі можлива. Це означає, що в найближчому майбутньому у нас обов’язково з’являться подібні додатки для діагностики та ремонту наших автомобілів.

Джерело: Škoda

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.