Ваш телефон може допомогти боротися з вибоїнами на дорогах

Ваш телефон містить дуже чутливі датчики, такі як трьох осьовий акселерометр з високою роздільною здатністю.

Всі ненавидять дороги з поганим покриттям. Ви завжди проклинаєте місто або уряд, коли потрапляєте колесом своєї машини в глибоку вибоїну. Однак стежити за поверхнею дороги набагато складніше, ніж ви думаєте.

Вчені з Університету Бірмінгема вважають, що кращий спосіб зробити це – використовувати телефони користувачів.

Подумайте про це – в цьому є сенс! Ваш телефон містить дуже чутливі датчики, такі як трех осевой акселерометр з високою роздільною здатністю. Його основна функція – визначати, коли ви перевертаєте телефон, і йому потрібно змінити орієнтацію екрана, але він може набагато більше. Наприклад, він може вважати кроки, які ви робите. Або виявляйте жорсткіші місця на дорозі, коли їдете по ній. У вашому телефоні також є високоточний GPS-навігатор, який можна використовувати для позначення проблемних ділянок на віртуальній карті, щоб потім виділити дороги, які потребують термінової уваги та ремонту.

Вчені з Університету Бірмінгема оцінили життєздатність такого підходу і визнали його перспективним. Це може допомогти дуже швидко виявити нові вибоїни – це особливо важливо в районах з холодною зимою. Це також створить величезний пул піддаються кількісній оцінці даних, які допоможуть приймати більш обґрунтовані рішення про ремонт доріг. Не потрібно великої уяви, щоб побачити, що ці дані можуть бути корисні та для водіїв – якби вони могли бачити, які дороги самі нерівні, вони могли б відповідним чином спланувати свої поїздки.

 ""

Міжнародний індекс шорсткості (IRI) – це найбільш часто використовуваний показник шорсткості дороги, але він дуже дорогий. Наприклад, в США оцінка дорожнього покриття коштує від 1,4 до 6,2 долара за кілометр. Використання дешевого спеціалізованого додатка та, можливо, навіть якогось ІІ-рішення для сортування даних може бути кращим способом оцінки нерівностей дороги. Крім того, оскільки фахівцям не потрібно було б фізично оцінювати всі ці дороги, вони будуть спалювати менше палива і виробляти менше забруднень.

Вчені говорять, що одні дороги могли б виграти від цієї ідеї більше, ніж інші. Доктор Майкл Берроу, співавтор дослідження, сказав: “Особливо корисним додатком може бути оцінка стану мереж сільських доріг з низькою інтенсивністю руху в країнах, що розвиваються, де більшість сільських доріг побудовано з гравію або землі та де кількість власників смартфонів на подив велика.

В наші дні смартфони є у всіх, і ми безумовно не використовуємо всі їх можливості. Це був би спосіб використовувати ваш телефон для загального блага. Однак складно передбачити, скільки людей дійсно завантажать такі додатки. Вони могли бути обов’язковими, і більшість людей просто не турбувалися або навіть заперечували б проти участі. ”

Джерело: Бірмінгемський університет.

Схожі статті

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.