У підземеллях Луцька археологи виявили унікальну знахідку (ФОТО)

На території нинішньої України в різні епохи відбувалися вагомі події, які наклали відбиток на формування країни, народу і народності.

Тому не дивно, що зараз в самих засіках нашої держави знаходять останки стародавніх поселень, етнічні сувеніри та інші цікаві речі, які несуть для культури країни величезне значення.

Напередодні в підземеллі Луцька археологи знайшли цікаву знахідку

Це трикутна чаша, яка датується п’ятнадцятим століттям. Виявили її під час спільного дослідження нововідкритих підземель Вежі Чарторийських і Колегіуму єзуїтів.

Візуально чаша схожа на горщик. Вчені та археологи припустили, що в землі вона пробула мінімум 530 років. Зараз вирішується питання про передачу незвичайної старовинної знахідки на баланс музею.

У підземеллях Луцька археологи виявили унікальну знахідку
У підземеллях Луцька археологи виявили унікальну знахідку

“Вона унікальна тим, що має три грані. Зазвичай чаші робили чотирикутні у формі пелюстки. В Україні є рідкісні екземпляри трикутних чаш. На Волині це перша така знахідка “, – розповів історик Віктор Баюк.

Її вартість поки також не визначена, але, з огляду на те, що це археологічна знахідка і культурне надбання, навряд чи її будуть продавати. Якщо ж вона і потрапить на якийсь аукціон колекціонерів, то стартувати ціна, за інформацією Баюк, буде від не менше ніж двох тисяч доларів.

Популярне

Схожі статті

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.

Насправді не Гурченко: яким було справжнє прізвище відомої актриси – все через помилку паспортистки

Паспортистки вряди-годи припускаються помилок і кардинально змінюють долю ні в чому не повинних людей. Жертвою такої прикрої помилки стала й Людмила Гурченко, вірніше, її тато.