Хто був злий фараон, описаний в біблійній книзі Вихід?

Ключовими фігурами в цьому розділі Старого Завіту є єврейський пророк Мойсей і неназваний єгипетський фараон, особистість якого гаряче обговорюється.

Археологічні ключі в поєднанні з вивченням біблійної хронології можуть ідентифікувати злого фараона в Книзі Виходу, як дивно заявив експерт з Писанням.

Біблійна Книга Виходу описує важке становище древніх ізраїльтян в єгипетському рабстві і їх подальший втечу на свободу.

Ключовими фігурами в цьому розділі Старого Завіту є єврейський пророк Мойсей і неназваний єгипетський фараон, особистість якого гаряче обговорюється.

Результат містить дуже мало ключів до розгадки особистості фараона, розкриваючи тільки ізраїльтян, «які будували фараонові міста-скарбниці, Пітом і Рамесес».

І хоча деякі ставлять під сумнів історичну точність цих подій, історики припускають, що фараоном могли бути Рамзес II, Рамзес III, Тутмос II або Ехнатон.

Однак професор Том Мейер з Біблійного коледжу та аспірантури Шаста в Каліфорнії, США, припустив та іншу можливість. На його думку, існує досить археологічних свідоцтв того, що фараоном в Результаті був Аменхотеп II, син Тутмоса III.

Експерт з Біблії сказав Express.co.uk: «Хто був фараоном Виходу?

 ""

Мойсей з якоїсь причини вирішив не розкривати приватне ім’я цього царя в біблійній книзі Вихід.

“Ця таємниця століть може бути розгадана за допомогою біблійної хронології та підкріплена археологічним скарбом, знайденим між лап Великого Сфінкса Гізи.

Щоб з’ясувати, хто цей фараон, ми почнемо з хронологічної прив’язки, наведеної в 3 Царств 6: 1, де йдеться про те, що цар Соломон почав будівництво Храму Яхве в Єрусалимі через 480 років після виходу Ізраїлю з Єгипту.

«Будівництво Храму почалося близько 960 м до н.е., що відповідає результату близько 1440 р до н.е.».

У Біблії говориться, що протягом 40 років до Виходу Мойсей був вигнаний в Мадіама за вбивство єгипетського рабовласника, де він очікував смерті єгипетського фараона.

Саме в цей час у Святому Письмі говориться, що Бог вперше звернувся до Мойсея через кущ, що палає.

Професор Мейер сказав: «Використовуючи біблійну хронологію, цей фараон, який помер незадовго до Виходу, може бути ідентифікований як знаменитий і могутній Тутмос III – з 1504 по 1450 рік до нашої ери. «Його сином і спадкоємцем, який став фараоном Виходу, був Аменхотеп II – з +1454 по 1419 рік до нашої ери.

“Обидві їх мумії були виявлені археологами в кінці 19 століття і виставлені в Музеї єгипетських старожитностей в Каїрі.« Крім того, були виявлені численні рельєфи та статуї, пов’язані з цими фараонами, які допомагають нам більше дізнатися про їх правлінні ».

Аменхотеп II прийняв кермо влади від свого батька на піку розквіту нації. Але професор Мейер сказав, що при Аменхотепе II країна швидко прийшла в занепад, що, на його думку, могло бути прямим результатом 10 страт, описаних в Результаті.

Він сказав: «Цікаво, що археологія говорить нам, що первісток Аменхотепа II не прийшов до влади, як це було за звичаєм, але замість нього правил молодший син, це відповідає біблійному оповіданню про те, що первісток фараона помер під час чуми. «Стела Сфінкса», пам’ятник, що датується 15 століттям до нашої ери, зображує Тутмоса IV, вихваляє єгипетських богів за те, що він став фараоном, хоча і не був первістком Аменхотепа II. «Використовуючи біблійну хронологію і відкриття єгипетських скарбів, похованих в пісках часу, ми можемо визначити, хто був фараоном Виходу».

І все ж багато істориків ставлять під сумнів достовірність Святого Письма, стверджуючи, що події Виходу в повному обсязі засновані на історичних фактах.

Вільям Девер, професор археології з коледжу Лайкомінг в Пенсільванії, сказав у 2012 році: «Коли справа доходить до Мойсея, знову ж таки, у вас є дійсно неймовірний портрет.

Я сумніваюся, що чудеса, що приписуються йому, коли-небудь мали місце. Я не думаю, що він вивів три мільйони ізраїльтян з Єгипту в результаті результату через Синай. “Я не думаю, що він був засновником ізраїльської релігії, але я думаю, що був Мойсей.« Я заперечую, і я думаю, що деякі інші археологи теж будуть, була невелика група результату – не мільйони людей, а, можливо, кілька тисяч – які дійсно втекли з рабства в Єгипті ».

Джерело: Express.co.uk

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.