Виявлено зображення Ісуса Христа, яке Леонардо да Вінчі міг намалювати крейдою

Експерти підозрюють, що вони натрапили на Святий Грааль мистецтва - раніше невідому роботу Леонардо да Вінчі, століттями зберігалася в приватній колекції.

Леонардо да Вінчі міг би намалювати крейдою Ісуса Христа
Дослідники з’ясували, що Леонардо да Вінчі може бути художником, відповідальним за недавно виявлений крейдою малюнок Ісуса Христа.

Експерти підозрюють, що вони натрапили на Святий Грааль мистецтва – раніше невідому роботу Леонардо да Вінчі, століттями зберігалася в приватній колекції.
Дослідники стверджують, спірно крейдяний малюнок релігійної ікони Ісуса Христа, безперечно, робота Ренесанс генія, ерудита і піонера. Хто це міг намалювати зараз в наукових колах будують припущення і різні припущення. Вже дуже цей малюнок червоною крейдою схожий на техніку як малював Леонардо да Вінчі. До того ж він використовував в той час інновацію – застосування в роботі червоної крейди. На цьому припущенні та ґрунтуються багато гіпотез про те хто міг, був автором цієї роботи.

Про існування малюнка, який сотні років зберігався в приватній колекції в італійському регіоні Ломбардія, стало відомо тільки недавно.
Анналіса Ді Марія, італійський мистецтвознавець, яка вивчала картину, сказала: «Це напрочуд гарна і вишукана робота, і я абсолютно переконана, що це ескіз Леонардо. Тут багато елементів – поза Христа типова для Леонардо, який рідко малював фігури спереду, а під кутом, так що вони дивилися на глядача з трьох четвертної точки зору. У ньому є той динамізм і почуття руху, які є типовими для Леонардо.

Зображення бороди практично ідентично автопортретам Леонардо, як і очі. А картина виконана червоною крейдою, яким художник багато користувався, в тому числі в ескізах до «Таємній вечері».  ""Папір, використана для портрета, пройшла лабораторні випробування і датується початком 16 століття.
Леонардо да Вінчі найбільш відомий своїми картинами «Таємна вечеря» з 1495 по 1498 рік і Мона Ліза з 1503 по 1506 рік.

Мартін Кемп, заслужений професор історії мистецтва Оксфордського університету, трохи обережно ставлячись до заяв італійців, вважає, що свідчення в цьому випадку досить переконливі.
У своїй заяві він сказав: «Я б не став відмовлятися від цього відразу, але я просто не можу сказати, не побачивши малюнка і наукових доказів.

 "" «Мені потрібно було б побачити, намальований він лівою рукою. Леонардо все малював лівою рукою ».
Папір, використана в малюнку, була піддана лабораторних випробувань і датується початком 16 століття.
Однак тепер аналіз датування газети вимагає уважного вивчення з боку незалежних експертів.

Залишається очевидна можливість, що ескіз міг бути намальований членом художньої школи да Вінчі.
Професор Кемп сказав: “Існує безліч картин із зображенням Христа і Сальватора Мунді, створених послідовниками Леонардо.”
«Salvator Mundi» був відкритий заново десять років тому і приписаний Леонардо, хоча досі залишаються сумніви щодо справжнього ступеня причетності да Вінчі.
Одним з елементів нового малюнка, що вказує на участь Леонардо да Вінчі, було те, що він був намальований червоною крейдою.

Професор Кемп додав: “Леонардо був великим піонером червоної крейди, це було одне з його улюблених засобів масової інформації. Я не відмовляюся від цього, але має бути ще довгий шлях. Було б небезпечно списувати це з рахунків, але ще небезпечніше приймати це на даному етапі”.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.