Біблія про битву Давида та Голіафа – те, про що ви не знали і не здогадувалися

Є безліч пояснень і припущень як вдалося звичайному молодому пастухові Давиду перемогти могутнього професійного воїна Голіафа. Біблія оповідає про це. Якщо уважно прочитати як в Біблії описується битва, то можна побачити безліч дивацтв з Голіафом.

Давид і Голіаф – одна з найвідоміших історій в Біблії, але автор заявив, що наше розуміння тексту невірно і виклав свою теорію тлумачення Біблії.

Біблійна оповідь розповідається як урок мужності, віри і подолання того, що здається неможливим, після того, як Давид, молодий пастух, озброєний тільки пращею, переміг Голіафа, могутнього воїна.

Але Малкольм Гладуелл, автор п’яти бестселерів New York Times, вважає, що ця історія була повністю неправильно зрозуміла, стверджуючи, що Голіаф був справжнім невдахою.

Містер Гладуелл каже, що в Біблії є свідчення, які не тільки припускають, що Давид був набагато більш досвідченим воїном, але і медичні свідоцтва того, що у Голіафа ніколи не було шансів.

Виступаючи на TedTalk в 2013 році, він сказав: «Девід в цій історії повинен бути слабким, вірно? Фактично, цей термін, Давид і Голіаф, увійшов в нашу мову як метафора неймовірних перемог тим хто слабкий над кимось набагато сильнішим.

Тепер, чому ми називаємо Давида недосвідченим? Ну, ми називаємо його слабким, тому що він дитина, маленька дитина, а Голіаф – це великий, сильний гігант.

Ми також називаємо його слабким, тому що Голіаф – досвідчений воїн, а Давид – просто пастух.

Але найголовніше, ми називаємо його слабким, тому що Голіаф забезпечений всією сучасною зброєю, цим блискучим доспехом, мечем і списом, а у Давида є тільки праща.

Містер Гладуелл проаналізував зброю, з якими Давид прийшов битися, і чому вони були такими смертоносними.

Він додав: «Добре, давайте почнемо з фрази« Все, що є у Давида, це праща », тому що це перша помилка, яку ми робимо.

У стародавній війні є три види воїнів, є кавалерія, люди верхи на конях і на колісницях, є важка піхота, це піхотинці, озброєні піхотинці з мечами та щитами і якась броня, і є артилерія і артилерія – лучники, але, що більш важливо, ті хто завдають ударів пращею.

Це той воїн, у кого є шкіряний мішечок з двома довгими шнурами, прикріпленими до нього, і вони поміщають камінь, або свинцеву кульку, в мішечок, і вони крутять його ось так, і дозволяють одному з шнурів йди, і ефект – відправити камінь вперед до мети.

Це те, що є у Давида, і це неймовірно руйнівна зброя.

Коли Давид крутить її ось так, він розгортає стропи, ймовірно, зі швидкістю шість або сім оборотів в секунду, а це значить, що коли камінь випущений, він рухається дуже швидко, ймовірно, 35 метрів в секунду.

Містер Гладуелл пояснив, чому ця зброя була б ідеальним для перемоги над Голіафом.

Він додав: «Що таке Голіаф? Він важка піхота, і його очікування, коли він кидає виклик ізраїльтянам на дуель, полягає в тому, що він збирається боротися з іншим важким піхотинцем.

Але Давид не збирається битися з ним таким чином, навіщо йому це? Він пастух.

Він провів все своє життя, використовуючи пращу, щоб захистити свою отару овець від левів і вовків, в цьому його сила.

Отже, ось він, цей пастух, який має досвід застосування руйнівного зброї, проти цього незграбного гіганта, обтяженого кілограмами броні і цією неймовірно важкою зброєю, яка стане в нагоді тільки в ближньому бою.

Голіаф – сидяча качка. У нього немає шансів.

Але, можливо, ще більш шокуюче твердження, містера Гладуелл, що Голіаф, можливо, був зі слабким зором.

Він продовжив: «Голіаф не той, ким здається, в біблійному тексті є всі натяки на це, речі, які в ретроспективі вельми спантеличують і не відповідають його образу цього могутнього воїна.

Отже, для початку, Біблія говорить, що служитель веде Голіафа на дно долини.

Тепер це дивно, чи не так? Ось цей могутній воїн, що бореться з ізраїльтянами в бою один на один. Чому його молодий хлопчик, мабуть, веде за руку до бою?

По-друге, в біблійному оповіданні особливо наголошується, як повільно рухається Голіаф, ще одна дивна річ, яку потрібно сказати, коли ви описуєте наймогутнішого воїна, відомого людині в той момент, а потім є вся ця дивна річ про те, як довго Голіаф реагує на вид Давида.

Отже, Давид спускається з гори і явно не готується до рукопашного бою.

Чому Голіаф не реагує на це? Начебто він не помічає того, що відбувається в той день, і потім він робить дивне зауваження, яке він робить Девіду: «Я собака, що ти приходиш до мене з палицями?» У Давида тільки одна палиця.

Г-н Гладуелл виклав теорію, яка була запропонована.

Він додав: “Виявляється, протягом багатьох років в медичному співтоваристві багато спекуляцій про те, що з Голіафом щось принципово не так, спроба розібратися у всіх цих очевидних аномаліях”.

Перша стаття була опублікована в 1960 році в Медичному журналі Індіани, і в ній почалася ланцюжок припущень, яка починається з пояснення зростання Голіафа.

Таким чином, Голіаф на голову вище всіх своїх однолітків в ту епоху, і зазвичай, коли хтось настільки далеко від норми, цьому є пояснення.

Таким чином, найбільш поширеною формою гігантизму є стан, зване акромегалией, і акромегалія викликається доброякісною пухлиною на гіпофізі, яка викликає надвиробництво гормону росту людини.

Протягом всієї історії у багатьох з найвідоміших гігантів була акромегалія, найвищою людиною всіх часів був хлопець на ім’я Роберт Уодлоу, який все ще ріс, коли він помер у віці 24 років, і йому було 2.5 метра.

Стверджувалося, що ця медична проблема могла перешкодити зору Голіафа.

Г-н Гладуелл продовжив: «Будь-який, хто надзвичайно високий, це перше пояснення, яке ми придумали, і акромегалія має дуже чіткий набір побічних ефектів, пов’язаних, головним чином, з баченням.

Пухлина гіпофіза зі зростанням часто починає здавлювати зорові нерви в вашому мозку, в результаті чого люди з акромегалію мають або подвійне зір, або вони глибоко короткозорі.

Це також пояснює багато з того, що було дивним в його поведінці в той день.

Чому він рухається так повільно і його супроводжує повинен проводжати вниз по дну долини? Тому що він не може прийти самостійно?

Він сказав: “Чому він так дивно не помічає Давида, що не розуміє, що Давид не збирається битися з ним до самого останнього моменту? Тому що він його не бачить “.

«Коли він говорить:« Прийди до мене, щоб я міг згодувати твою плоть птахам небесним і польовим звірям », фраза« йди до мене »- це натяк на його вразливість, йди до мене, тому що я може не бачу тебе.

Тому ізраїльтяни на гірському хребті, дивлячись на нього зверху вниз, думали, що він був надзвичайно сильним ворогом.

Чого вони не розуміли, так це того, що джерело його видимої сили було джерелом його найбільшої слабкості.

Схожі статті

Навчилась готувати томлені ребра, що можна губами їсти: будь-яке м’ясо виходить однаково ніжним. Оцінять всі

Чудовий варіант для святкового столу, який оцінять всі гості – томлене м'ясо в соусі. Ця страва відмінно смакуватиме з відвареним рисом, овочами та картопляним пюре.

Мій “ходовий” салат, який побив усі рекорди за швидкістю приготування: всього 4 продукти у складі. Вірите?

Аби за святковим столом здивувати гостей, не потрібно готувати надзвичайно складні та багатошарові салати. Розповідаємо про чудовий варіант закуски для кожного.

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.