В Україні дитина померла від старості в 8 років через дуже рідкісну хворобу

Анна Сакідон боліла дуже рідкісною хворобою, рідкісним генетичним дефектом. У світі зафіксовано не більше 350 випадків таких хворих.

8-річна українка Ганна Сакідон страждала від синдрому Гетчінсона (Хатчінсона), в народі це генетичне відхилення називають передчасною старістю. Пацієнти з прогерією переживають всі вікові зміни в прискореному темпі: їх внутрішні органи і шкіра старіє дуже швидко, з гурднічкового віку.

Українка Ганна Сакідон померла в 8 років, а виглядала, як старенька. У дітей з таким рідкісним генетичним захворюванням рік життя вважається, як 8-10 років, відповідно організм дівчинки був, як у 80-річної бабусі.

Аня була родом з маленького села Качин в Камінь-Каширському районі Волинської області.

Украинка с прогерией Українка з прогерією

Як відкрили прогерію:

Це сталося в 1886 завдяки британському лікарю Джонатану Хатчинсону. Саме він вперше описав випадок передчасного старіння у хлопчаки шести років. У записах доктора був чіткий опис хвороби, і говорилося про атрофії шкіри і її придатків.

На даний момент в світі зафіксовано не більше 350 випадків прогерії. Найпопулярнішою людиною з прогерією є Леон Бота (у 2011 році помер), діджей і виконавець xіп-хопa, який вів відеоблог на YouTube.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Швидкий салат з буряка, який можна приготувати, якщо гості вже на порозі

Нагадаємо, нещодавно ми писали про кольори-енергетичних вампірів : які горшкові рослини краще подарувати ворогові.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.