Терміново перевірте гаманці: українець знайшов унікальну монету 50 копійок і продає її за 375 доларів

Сайти аукціонів цінних монет постійно поповнюються унікальними екземплярами.

Не так давно на продаж виставлена незвичайна монета номіналом 50 копійок 1996 року випуску.

50 копійок 1996 року випуску
50 копійок 1996 року випуску

Особливістю цієї монети є те, що герб на ній розташований з двох сторін. Власник монети розраховує продати рідкісну монету за 375 доларів.

У чому особливості рідкісних монет

Які монети не будуть ходити з 1 жовтня 2020 року указом НБУ
монети

У нумізматів існують спеціальні терміни, що дозволяють визначити характеристики тієї чи іншої монети. До них відносяться:

  • аверс – лицьова сторона монети;
  • реверс – зворотний бік монети із зображенням герба;
  • гурт – бокова частина монети;
  • кут розміщення – цінуються монети зі зрушеним малюнком на 90 або 100 градусів.

Відмінні риси рідкісних монет

Монетні двори, що займаються карбуванням цінних монет, використовують для їх виробництва спеціальні верстати, що завдають на кожну монету орнамент, написи і насічки. Вкрай рідко в процесі виробництва відбувається збій і монета випускається з дефектом, тобто бракована.

Саме такі монети представляють цінність для нумізматів. Такі монети в стародавні часи зустрічалися частіше, ніж у наш час.

різновиди монет

Крім загальновідомих монет, якими ми звикли користуватися щодня, існують спеціальні монети з підтвердженням змісту в них дорогоцінних металів. Монети з дорогоцінних металів ви не отримаєте на здачу в супермаркеті. Їх не пускають в оборот. Монети з дорогоцінних металів бувають інвестиційні та пам’ятні.

Інвестиційні монети – це вага металу, гарантований державою, оформлений у вигляді монети. Вони випускаються великими тиражами і не мають колекційної цінності.

Пам’ятні монети карбують невеликими тиражами з нагоди важливих історичних подій. Ціна таких монет залежить від попиту колекціонерів.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.