Ноїв Ковчег, це Велика піраміда Гізи?

Історик припустив, що Велика піраміда Єгипту в Гізі була метафоричним об'єктом, який захищав цивілізацію від оповідання про Великий потоп, розказаного в історії про Ноєвому Ковчегу.

Історик припустив, що Велика піраміда Єгипту в Гізі була метафоричним об’єктом, який захищав цивілізацію від оповідання про Великий потоп, розказаного в історії про Ноєвому Ковчегу.

В Біблії «Ноїв ковчег» це судина, використаний в історії про потоп в Бутті, завдяки якій Бог рятує Ноя, його родину та захистив всіх тварин світу від катастрофи.

Думка вчених

До цього, що стосується історії про Ноєвому Ковчегу, вчені не могли прочитати окреме слово після івритської фрази: «висота ковчега», але нові скани виявили слово – «не жирний».

Переклад цього слова з івриту на англійську означає: «зібрані», що, за словами доктора Олексія Юдицького з Єврейського університету в Єрусалимі, означає, що ребра ковчега були зібрані нагорі, щоб сформувати форму піраміди.

Є більше доказів того, що Ковчег описується як піраміда, повідомив г н Сібсон.

За словами доктора Юдицького, Септуагінта грецький переклад Старого Завіту, який датується третім століттям до нашої ери, також описує ковчег у формі піраміди, використовуючи грецький дієслово, який також має значення, аналогічне: «зібраному».

Ряд середньовічних авторів, таких як Маймонід, також припустили, що Ноїв Ковчег мав форму піраміди.

Він також вказав на ще одне свідчення цієї теорії і додав: “Так чи був Ноїв Ковчег єгипетської пірамідою? Читаючи конкретні слова Старого Завіту, він не виглядав би таким і, звичайно, єгипетські піраміди не були зроблені з дерева.

Але якщо ця історія є переказом про великий потоп в Єгипті, то, можливо, в цій ідеї є частка правди, яка була втрачена при перекладі.

Докази

Існує більше доказів ретельно продумані бронзові двері баптистерія у Флоренції, створені Лоренцо Гіберті, який помер в 15 столітті.

Двері були завершені на початку 1400 х років і показують сцени зі Старого Завіту.

Один із прикладів ілюструє період відразу після біблійного Великого потопу, коли Ной повертається на сушу, Гіберті зображує ковчег у вигляді піраміди.

Цікаво, що Гіберті зображує ковчег у вигляді піраміди.

Містер Сібсон завершив свою теорію ще одним моментом

Він сказав: «Деякі вчені говорять, що Велика єгипетська піраміда була побудована, щоб відобразити первісну насип, яка, згідно з давньоєгипетської традиції, виникла з просторів споконвічних вод.

Ця історія не вважається буквальною, але чи могла Велика піраміда дійсно бути спорудою, щоб пережити потоп?

Можливо, єгипетські еліти збудували свою власну первозданну гору, щоб уникнути насувається повені ».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.