7 дивних речей, які ваше тіло може передбачити, згідно з наукою

Ваше тіло може вказати вам на потенційні проблеми зі здоров'ям у майбутньому і навіть на те, як довго ви збираєтеся жити.

Спірне питання, чи дійсно люди можуть передбачити майбутнє. Але згідно з наукою, вам можуть не знадобитися будь-які екстрасенсорні здібності, щоб передбачити, що станеться. Людське тіло може робити деякі речі, про які ви навіть не підозрюєте. Як би дивно це не звучало, ваше тіло здатне передбачати певні речі.

Перш ніж ви будете занадто схвильовані, ці прогнози не мають нічого спільного з тим, скільки дітей у вас буде або скільки грошей ви заробите через 10 років. Замість цього вони можуть вказати вам на потенційні проблеми зі здоров’ям у майбутньому і навіть на те, як довго ви збираєтеся жити.

Наприклад, дослідження 2018 року, опубліковане в журналі Neurology, показало, що ваші очі можуть передбачити ряд різних захворювань. «Ваші очі – єдине місце в тілі, де кровоносні судини можуть бути добре видно, а не покриті шарами шкіри», – каже Bustle доктор Мін Ван, доктор медичних наук. «В результаті зміни кровоносних судин (артерій і вен) в оці можна легко побачити та виявити ознаки високого кров’яного тиску або високого рівня холестерину». На додаток до цього ваші очі також можуть виявити діабет на ранніх стадіях.

Ваше тіло буде давати невеликі підказки, щоб ви знали про потенційні проблеми зі здоров’ям у майбутньому. Однак це не єдине, що воно може. Отже, згідно з наукою, ось деякі цікаві речі, які ваше тіло може передбачити.

1. Погода

Ваші хворі суглоби можуть передбачати погоду. «Люди, які перенесли давні травми суглобів, часто говорять, що вони« відчувають, що піде дощ », – розповідає Bustle доктор Тану Джей, директор клініки Йорквілльской спортивної медицини. «Це можна пояснити структурою самого суглоба». Більшість суглобів в основному являють собою закриту капсулу з рідиною і повітрям всередині. «Тиск всередині суглоба відрізняється від тиску ззовні, тому ваші хворі суглоби можуть« відчувати »зміни атмосферного тиску в погоді, перш ніж почнеться дощ або сніг, – говорить він. У деяких людей зміна атмосферного тиску також може призвести до мігрені.

2. Небезпека

Багато людей можуть передбачити небезпеку або відчути, що щось не так. “Це активує реакцію симпатичної нервової системи “боротьба або втеча “, – говорить Bustle доктор Кетрін Джексон, ліцензований психолог і сертифікований нейротерапевт.« Рівень стресу підвищується, щоб змусити вас діяти, тому ви або тікаєте, або йдіть (біжіть), або залишаєтеся і витримуєте це (боретеся) ». у будь-якому випадку наші тіла знаходяться в стані« підвищеної готовності », поки не зникне передбачувана небезпека.

3. Чи є хтось “єдиним” чи ні

 ""

Якщо ви шукаєте свою другу половинку, у вашого тіла є спосіб дізнатися, хто вам підходить, а хто ні. «Людське тіло може вловлювати сигнали, які можуть вказувати на сумісність з партнером», – каже Bustle Саманта Моррісон, експерт по здоров’ю та добробуту компанії Glacier Wellness. Наприклад, дослідження Оксфордського університету, проведене у 2013 році, показало, що поцілунок допомагає визначити, чи підходить хтось вам. Не замислюючись про це, ваше тіло оцінює вашого партнера по його смаку і запаху. Ви підсвідомо відчуваєте біологічні ознаки їх генетичної придатності та сумісності.

4. Контент, який стане вірусним

Дослідження 2019 року, опубліковане в Harvard Business Review, показало, що людське тіло може передбачити, чи стане контент вірусним. Дослідники провели дослідження за участю 22 осіб, використовуючи їх шкірно-гальванічний відгук (GSR), який вимірює опір шкіри слабкого електричного струму. Це важливо, тому що GSR вимірює емоційне збудження, що важливо для визначення того, який тип контенту стає вірусним. Дослідники показали учасникам приклади найуспішніших маркетингових кампаній компанії і їх малоефективних. Вони виявили, що у людей була більш висока реакція Galvanic skin на кампанії, які стали вірусними, незалежно від того, чи дійсно учасник сказав, що кампанія їм сподобалася чи ні. Тому, якщо ви хочете, щоб щось стало вірусним, переконайтеся, що це викликає почуття.

5. Події найближчого майбутнього

Можливо, ви не зможете «заглянути» в майбутнє так, як це зробив би ясновидець. Але, як показало дослідження 2017 року, опубліковане в журналі Nature Communications, людський мозок постійно пророкує події. Наприклад, якщо ви йдете вулицею та бачите, як дитина на велосипеді мчиться до вас, ви можете негайно приготуватися до удару. Ваша реакція – це результат того, що ваш мозок пророкує, що має статися. Як з’ясували дослідники, мозок може передбачити рух, заповнивши прогалини та відтворивши ситуацію у два рази швидше, ніж реальна подія. Так що це відбувається без вашого усвідомлення.

6. Весна іде

Якщо ви страждаєте від сезонної алергії, ваше тіло може сказати вам про наближення весни ще до того, як вона офіційно розпочнеться. За даними Американського коледжу алергії, астми та імунології, м’які зими можуть викликати передчасне вивільнення пилку. Коли ви піддастеся впливу пилку, ваше тіло буде реагувати, навіть якщо погода все ще досить прохолодна.

7. Смерть

Дослідження 2019 року, опубліковане в Annals of Internal Medicine, виявило зв’язок між поганим нюхом і смертністю. Дослідники з Університету штату Мічиган проаналізували дані понад 2000 людей похилого віку у віці від 71 до 82 років. В рамках дослідження учасникам було запропоновано визначити 12 поширених запахів, таких як кориця, бензин і дим. Потім дослідники відстежували кожного учасника протягом 13 років. Як з’ясувалося, ймовірність смерті людей, розпізнати менш як вісьмох різних запахів, через 10 років на 46% вище. Дослідники прийшли до висновку, що поганий нюх може передбачити смерть. Причина не дуже зрозуміла. Але дослідники вважають, що цьому можуть сприяти недоумкуватість, хвороба Паркінсона і втрата ваги.

Людське тіло може творити неймовірні речі. Можливо, воно не зможе передбачити, за кого ви вийдете заміж або точний момент вашої смерті, але він все ж може передбачити деякі досить цікаві речі.

Схожі статті

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.

До чого ж він смачний. Ефектний салат “Принц” на святковий стіл: гості так і не відгадали, з чого він

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Він ідеально впишеться у ваш святковий стіл і гарантовано сподобається усім гостям та членам родини.

Беру крабові палички та сирок. Цей закусочний рулет готую не тільки на свята: і ніякого лаваша не треба

Порадуйте своїх близьких смачною закускою з плавлених сирів, крабових паличок та яєць. Така смакота не може не сподобатися, тому швидше записуйте собі рецепт!