Студентами створена розумна стерилізуюча УФ лампа для боротьби з Ковід-19

Проблема в тому, що старі системи дуже дорогі, і важко забезпечити нанесення достатньої дози УФ-випромінювання на поверхню

Бипаша Гоял створює те, що, як вона сподівається, стане новою лінією захисту від глобальної пандемії Ковід-19: розумну УФ-лампу.

«У лікарнях вже використовується аналогічний метод, званий бактерицидну ультрафіолетовим опроміненням (UVGI), для стерилізації операційних і інших приміщень», – каже Гоял, студент третього курсу факультету прикладних наук і інженерії Університету Торонто. «Проблема в тому, що ці системи дуже дорогі, і важко забезпечити нанесення достатньої дози УФ-випромінювання на поверхню».

Гоял і її колеги по команді LumineSence, в яку також входять Джойс Пун, професор електротехніки та кілька інших студентів U of T Engineering, розробляють нову систему UVGI, яка буде більш ефективною і менш витратною, ніж доступні зараз машини. Вони орієнтовані як на випромінювання світла, так і на світлочутливість пристрою.

«Велика частина інновацій в системах – це автономний мобільний робот, який підтримує лампи», – каже Гоял. «Але коли справа доходить до самих ламп, діаграма випромінювання зазвичай не має форми або цілеспрямовано. Лампи не були інтегровані з датчиками для контролю їх ефективності ».

Команда LumineSense створює інтегровану систему, яка усуне цей недолік і може бути встановлена на мобільні стійки, стелі або стільниці. Команда і її флагманський продукт виник в результаті CDL Recovery, програми, здійснюваної лабораторією Creative Destruction Lab в Школі менеджменту Ротмана, яка фокусується на розумних рішеннях для прискорення виходу світу з кризи пов’язаним з Ковід-19.

Використовуючи інтелектуальні датчики та ретельно розроблені алгоритми, пристрій може адаптувати свої вихідні дані для забезпечення оптимального впливу ультрафіолетового світла для стерилізації поверхонь. Датчики також дозволили б йому автоматично відключатися при виявленні присутності людини, зводячи до мінімуму ризик впливу шкідливого УФ-випромінювання.

 ""

Зараз внесок Гояла в проект підтримується премією Mitacs Research Training Award, яку присуджує U of T Engineering. Вона входить в число 87 студентів і аспірантів U of T Engineering, чиї дослідницькі проєкти були відзначені нагородами. Їх проєкти варіюються від науки про дані і штучного інтелекту до сучасних матеріалів і виробництва.

У багатьох проєктах також беруть участь партнерські організації. У разі Гояла, це Інститут фізики мікроструктури ім. Макса Планка (MPI) у Німеччині, де Пун є директором. На початку проєкту дослідники MPI принесли в LumineSense нові ідеї, поради та ідеї.

«Спілкування з великою командою з різних часових поясів було складним завданням, – каже Гоял. «Це навчило мене важливості регулярного спілкування та плавного розподілу ролей і обов’язків».

«Як інженери, ми робимо свій внесок в рішення, які покращують світ», – каже Пун. «Я дуже пишаюся Біпаша і всіма студентами та аспірантами, які зібралися разом для цього командного проекту».

Гоял каже, що крім поліпшення технічних знань в області світлочутливості та автономної робототехніки, проєкт також вчить її проблем перекладу лабораторних досліджень на ринок.

«Загальні характеристики та варіанти використання проекту зажадали від нас визначити потенційних зацікавлених сторін, в тому числі школи, дослідні лабораторії та навіть житлові будинки, і створити в адаптивному навчальному модульну конструкцію, яка краще відповідає їхнім потребам», – каже вона.

«Ковід-19 зачепив усіх професійно та особисто. Я вважаю, що мені дуже пощастило, що я знайшов можливість брати участь в такому важливому проєкті ».

Схожі статті

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.