Вчені підтверджують, що звуження очей дає можливість тісніше контактувати з кішкою

Коли ви уповільнено моргаєте і дивіться на кішку, вона сприймає це як котячу посмішку.

Вчені з університетів Портсмута і Сассекса, з’ясували, що якщо людина звужує очі, то це кішками сприймається як їхня посмішка. Річ у тому, що таким методом користуються кішки, які прихильні до людини.

Тому після проведення ряду досліджень професором психології Карен Маккомб було доведено, що такий метод подружитися та увійти в довіру до кішки – діє.

Коли ви уповільнено моргаєте і дивіться на кішку, вона сприймає це як котячу посмішку і розуміє, що до неї ставляться добре і не бажають зла.

Ви можете перевірити це на будь-який кішці – своєї або на вулиці чужий. Результат буде однаковий – кішка відповість вам тим же.

Це як би ви запрошуєте її до бесіди.

 ""

Якщо вдатися в роботу вчених, то можна констатувати, що після того, як ви спробуєте повільно кліпати навіть чужий кішці, вона підійде з меншою тривогою до простягнутої вами руці.

Це дослідження було проведено, щоб більше зрозуміти взаємодію кішок з людиною в соціальному середовищі. Особливо це необхідно служителям котячих притулків і ветеринарам, щоб розташувати чужу кішку до себе прихильно.

Річ у тому, що всі звірі, особливо хижаки, якими кішки також є, не переносять прямого, чи не миготливого погляду.

Це їм каже тому, що на них готуватися напад. Коли ж ви повільно перериваєте дію погляду миготінням, то це ними сприймається доброзичливо.

spot_img

Схожі статті

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.