Антигравітаційні бігові доріжки допомагають пацієнтам з розсіяним склерозом

Антигравітаційні бігові доріжки, які були створені, щоб допомогти космонавтам тренуватися в космосі, можливо, зроблять вправи більш комфортними для людей з РС.

Для людей з розсіяним склерозом, захворюванням центральної нервової системи, вправи є перевіреним способом стримати симптоми втоми та втрати рухливості. Але ті ж самі симптоми хвороби можуть викликати такі проблеми з рухливістю у деяких людей з РС, що навіть почати займатися спортом дуже складно.

Антигравітаційні бігові доріжки, які були створені, щоб допомогти космонавтам тренуватися в космосі, можливо, зроблять вправи більш комфортними для людей з РС. Це згідно з новим дослідженням Університету Джорджії та Центру Шеперд в Атланті, яке показало, що антигравітаційна бігова доріжка може поліпшити м’язову витривалість у людей з розсіяним склерозом, навіть при наявності помірної або важкої інвалідності.

Попередні дослідження показали, що тренування на витривалість можуть поліпшити функцію м’язів і рухливість у людей з РС. Однак люди із середнім або тяжким рівнем інвалідності мають істотні порушення рухливості, які обмежують участь в традиційних фізичних вправах, таких як ходьба, біг, їзда на велосипеді.

Безпечна вправа

Антигравітаційні бігові доріжки дозволяють цим людям безпечно тренуватися, не відчуваючи дискомфорту від підвісних ременів, які зазвичай використовуються при тренуваннях на біговій доріжці з опорою на власну вагу. Система використовує різницю в тиску повітря між верхньою і нижньою частиною тіла, щоб компенсувати вагу людини.

«Антигравітаційна бігові доріжки використовують позитивний тиск в нижній частині тіла для підтримки ваги тіла, забезпечуючи безпечний спосіб для людей зі значними порушеннями ходьби брати участь в тренуваннях на біговій доріжці», – сказав Бред Уіллінгем, випускник Педагогічного коледжу Мері Френсіс і початкової школи UGA та автор дослідження. «Використовуючи міждисциплінарний підхід, ми виявили, що тренування на біговій доріжці з антигравітацією можуть поліпшити метаболізм і витривалість м’язів у людей з розсіяним склерозом зі значними порушеннями».

 ""

У дослідженні, що проводилося у співпраці з лабораторією фізіології м’язів UGA в відділі кінезіології та Інститутом розсіяного склерозу Ендрю К. Карлоса в Центрі Шеперд в Атланті, були проаналізовані шість учасників протягом 16 занять, що складаються з двохвилинної розминки та 20-хвилинної розминки, період тренування і двохвилинна заминка.

Відразу після тренування виконувалася серія з 18-22 надування манжети для вимірювання артеріального тиску, щоб виміряти окислювальну здатність м’язів учасників або відновлення споживання кисню і збереження інтенсивності скорочення м’язів. Як правило, більш здорові м’язи мають більш високу окислювальну здатність.

Підвищення витривалості м’язів

«Відповідно до попередніх досліджень ми виявили, що збільшення окислювальної здатності м’язів супроводжувалося збільшенням м’язової витривалості», – сказав Уіллінгем, науковий співробітник Національного інституту охорони здоров’я, що займається пост докторською дисертацією. «Крім того, тренування на біговій доріжці з антигравітацією покращують м’язову витривалість м’язів ніг в середньому приблизно на 56%».

Спостережувані поліпшення окислювальної здатності м’язів і м’язової витривалості вказують на те, що тренування з вправами приводять до більш стійких до втоми м’язів у людей з РС. Крім того, результати демонструють пластичність м’язів або здатність м’язів адаптуватися до умов навколишнього середовища у людей з розсіяним склерозом, у яких є значні порушення ходьби.

Джерело: Університет Джорджії.

Схожі статті

Салат “Коханка капітана” з банального буряка. Рецепт на 5 хвилин, заради якого буряк купую через день

Спробуйте приготувати відмінний салат "Коханка капітана". Складається він із доступних інгредієнтів, а виходить не лише смачним, але й дуже поживним.

Спробувала швидкий банановий пиріг і закохалась! Без випікання та без міксера, до чашки чаю за 15 хвилинок

Нереально смачний та ніжний десерт із бананів на сковороді, який нікого не залишить байдужим і обов'язкового сподобається всім любителям солодощів.

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!