Святковий рецепт: теплий салат «Мрія гурмана» з качиної грудкою і апельсинами

Качина грудка - справжній делікатес, купити зараз її можна в супермаркетах, хоча задоволення не з дешевих. Наш сьогоднішній рецепт з французької кухні - чудовий варіант для прийому дорогих гостей.

Цим чудовим салатом ви точно зможете здивувати навіть справжніх гурманів. Його можна подавати і в холодному вигляді, але теплим він особливо ніжний і ароматний, а кожен шматочок м’яса – справжня насолода.

Що знадобиться (розрахунок на 2 порції)

  • 250 г качиної грудки;
  • 2 ст.л. рослинного масла, в вихідному рецепті береться оливкова;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 1 апельсин;
  • 1 ст.л. соєвого соусу без добавок;
  • 1 щіпка цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • чорний мелений перець;
  • 1 пучок свіжого салату для подачі.
Качина грудка
Качина грудка

Як готувати

  1. Качину грудку промити і просушити, шкірку не знімати.
  2. З обох сторін зробити надрізи ножем у вигляді сітки, нарететь сіллю і перцем, для любителів пікантних страв можна використовувати чилі, залишити на 10-15 хвилин.
  3. Обсмажити на рослинному маслі з двох сторін по 5 хвилин на сильному вогні. Повинна утворитися рум’яна кірочка. Накрити і так тримати до подачі.
  4. Апельсин розділити на дві частини, одну розділити на часточки, з яких нядо зняти шкірку. З другої половини віджати сік. Часточки, вино, сік і соєві соус довести до кипіння і поварити 2-3 хвилини.
  5. На блюдо нарвати салат великими шматками, грудку порізати віялом і викласти зверху, полити соусом і прикрасити часточками апельсина.

Це треба робити непосредстенно перед подачею. Всі приготування займає 15-20 хвилин від сили.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.