Королівська ватрушка: смачна випічка з сиру, яка тане в роті

Сирний пиріг з таким нескромною назвою - найпростіший, але неймовірно смачний.

Королівську ватрушку зможе приготувати навіть починаюча господиня. Трохи зусиль і ви порадуєте сім’ю надзвичайно смачним і ніжним пирогом, який просто тане в роті.

Інгредієнти

Для тіста:

Пшеничне борошно – 200 гр

Вершкове масло – 100 гр

Цукор – 2 ст. л

Сіль – щіпка

Для начинки:

Сир (краще використовувати жирний) – 400 гр

Яйця курячі – 2 шт

Цукор – 70 гр

Цукор ванільний – 1 ч. Л

Приготування

Готуємо основу. Для цього борошно з’єднуємо з сіллю і цукром і натертим на крупній тертці охолодженим вершковим маслом. Спочатку розтираємо руками в крихту, а потім, добре вимішуємо до утворення еластичного тіста. Шарик тіста замотуємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику, поки займаємося начинкою.

Робимо пісочне тісто
Робимо пісочне тісто

Готуємо начинку. Розміщуємо в блендері сир, цукор, ванільний цукор і яйця. Збиваємо до утворення однорідної, ніжної консистенції. Також за бажанням в начинку можна додати родзинки або цедру лимона. Теж буде дуже смачно. Якщо будете додавати родзинки, обов’язково попередньо замочіть їх в теплій воді.

Начинка повинна вийти ніжною і шовковистою
Начинка повинна вийти ніжною і шовковистою

Формуємо пиріг. ⅔ тіста разравниваем за формою і робимо бортики. На тісто викладаємо приготовлену сирну начинку і накриваємо тістом, яке залишилося.

формуємо пиріг
формуємо пиріг

Запікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Важливо, щоб духовка була розігріта заздалегідь.

Королівська ватрушка готова
Королівська ватрушка готова

По закінченню часу ватрушка готова! Потрібно, щоб пиріг трохи охолов, тільки тоді його можна різати. Рекомендуємо приготувати “Королівську ватрушку ” ввечері і залишити в формі до ранку, за цей час пиріг добре схопиться, потім буде рівно нарізатися на порційні шматочки.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.