Як зробити бринзу в домашніх умовах? Рецепт без біодобавок

Тепер не потрібно купувати дорогий сир в супермаркетах. Бринзу легко приготувати вдома. Навіть початківець кулінар справиться з цим рецептом.

Для приготування бринзи рекомендується брати домашні продукти.

Складові:

  • яйця – 6 штук
  • молоко – 2 л (вийде 1 кг сиру)
  • сметана – 400 г
  • сіль – 2 ст. л

Спосіб приготування:

  1. Посолити і закип’ятити молоко.
  2. Поки молоко готується, збити яйця. Потім, постійно помішуючи, сметану з яйцями додати в кипляче молоко. Варити приблизно 5-6 хвилин. Як утворюється сир, зняти киплячу масу з плити.
  3. Скласти марлю в чотири шари і накрити друшляк. Вилити молочну масу і дати час стекти.
  4. Закрити отриманий сир в марлі і поставити на нього вантаж близько 1 кг. Наприклад, каструля або банка з водою. Так залишити на 4 години.

Якщо хочете, щоб сир вийшов більш ніжним, то при варінні додайте на 200 мл більше молока. А щоб сир вийшов щільним, поставте на нього вантаж більше 1 кг. Подавати на стіл можна через чотири години.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.