Вино з винограду в домашніх умовах: практичний посібник для початківців виноробів

Вам буде потрібно трохи більше зусиль і ви з більшою ймовірністю отримаєте кращі результати, якщо скористаєтеся наступним методом.

Зробити вино з власного винограду досить просто, і є багато онлайн-посібників, які покажуть вам, як це зробити. На жаль, багато хто з них надмірно спрощують процес або використовують природний підхід, щоб отримати вино з винограду в домашніх умовах. Це абсолютно нормально, якщо ви готові ризикнути з результатами, але не дуже корисно, якщо ви сподіваєтеся отримати послідовні, повторювані та прийнятні результати.

По суті, багато керівництва припускають, що все, що вам потрібно зробити, це:

Збери свій виноград.
Подрібніть і придушити його, щоб вичавити сік.
Залиште бродити на натуральних дріжджах.
Залиште для очищення і потім розлийте по пляшках, коли бродіння закінчиться.

Хоча це більш-менш точно, не всі сорти винограду насправді підходять, щоб отримати вино з винограду в домашніх умовах. Вони не всі мають достатній рівень цукру або кислотності, і, в залежності від того, коли ви збираєте виноград, у вас можуть бути присутніми або не бути присутнім будь-які натуральні дріжджі для ферментації.

Використання описаного вище методу дає вам 50/50 шансів на отримання ферментації та менше ніж 50% шансів отримати що-небудь, що є або а) питним, або б) повторюваним за якістю вином з винограду в домашніх умовах.

 "" Хоча вам буде потрібно трохи більше зусиль, ви з більшою ймовірністю отримаєте кращі результати, якщо скористаєтеся наступним методом, хоча, якщо ви ніколи раніше не робили вино, настійно рекомендується вам спочатку вивчити процеси ферментації, освітлення і зберігання.

Зберіть виноград – вам знадобиться близько 6-7 кг на 4,5 літра.
Зніміть їх зі стебел, при необхідності промийте в чистій воді, а потім роздушіть і натисніть, щоб вичавити сік. У невеликих кількостях це можна зробити за допомогою картофелеваркі. Часто буде простіше, якщо ви спочатку заморозити їх, а потім дасте їм розморозитися.
Перевірте вміст цукру ареометром і при необхідності додайте цукор, щоб отримати початкову щільність 1080-1085. Це дасть вам близько 11-12% алкоголю в вашому готовому вині, в залежності від вашої кінцевої щільності.

Перевірте кислотність за допомогою pH-смужки. Ви повинні прагнути до рівня pH 3,1-3,4, тому вам може знадобитися додати лимонну кислоту для підвищення кислотності або обложена крейда для її зниження.
Додайте 1 подрібнену пігулку Campden на 4,5 літра соку і залиште на 24 години, щоб убити будь-які природні дріжджі, які можуть бути присутніми.

Додайте ваші кращі винні дріжджі (деякі люди також додають поживні речовини для дріжджів, щоб стимулювати швидке бродіння) і залиште бродити при кімнатній температурі (18-24 ° C) або відповідно до переваг / допусками ваших дріжджів.

Якщо ви робите червоне або рожеве вино з винограду в домашніх умовах, вам, як правило, необхідно залишити шкірку в контакті з соком на 4-10 днів, в залежності від бажаного темного кольору. Як тільки сік стане бажаного кольору, процідіть його в чистий бутель або відро і дайте йому продовжити бродіння.

Коли бродіння закінчиться або ви досягнете бажаної кінцевої щільності, злийте вино сифоном в чисту пляшку або відро, додайте 1 подрібнену пігулку Campden на 4,5 літра і дайте їй очиститися.

Для початкової ферментації, щоб отримати вино з винограду в домашніх умовах, звичайно потрібно 2-6 тижнів, в залежності від початкового вмісту цукру і температури, при якій воно ферментує. Потім його слід зберігати, щоб воно дозріло протягом 3-6 місяців для отримання найкращих результатів.

Схожі статті

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.

Услід за Лілією Ребрик вирішила стати мамою й Злата Огнєвіч: комбінезон більше не приховує округлий животик

Після кількох невдалих спроб побудувати сімейне гніздечко, Злата Огнєвіч, схоже, змирилася з самотністю. Та раптом на концерті у 38-річної співачки помітили чималий животик.

“Надто став сентиментальним”: Віталій Козловський поділився емоціями від першого слова свого маленького сина

Віталій Козловський поділився чудовою новиною: його син сказав перше слово. Співак показав світлину, на якій зображені ніжки малюка в батьківських долонях.