Томатна паста в домашніх умовах – просте керівництво для домогосподарок

Перевага домашньої томатної пасти в тому, що її смак настільки багатий, що її навіть можна подавати на крекері з сиром або на підсмаженому багеті.

Як приготувати домашню томатну пасту
Концентрована томатна паста має багато аромату. Покроково дізнайтеся, як приготувати цей основний інгредієнт для себе.

Томатна паста часто використовується в рецептах, тому що вона передає сутність соковитих свіжих помідорів в концентрованій формі. Це корисний, але досить нецікавий інгредієнт, який час від часу ви підбираєте в відділі консервів. До теперішнього часу. Приготування томатної пасти з нуля робить цей інгредієнт зовсім не нудним.

Вам потрібно завжди мати під рукою баночки з домашньої томатною пастою для приготування рецептів або навіть просто для намазування крекерів і перекусів (це так добре). Крім того, домашню томатну пасту легко зберегти, щоб вона завжди була готова. Заощаджуйте гроші і скоротіть відходи, приготувавши томатну пасту самостійно – ви ніколи не повернетеся до тієї, що була куплена в магазині.

Чому домашня томатна паста?
Простіше кажучи, домашня томатна паста додасть вам більш насичений і душевний смак, ніж її магазинний аналог. Це також відмінний спосіб використовувати що залишилися помідори, допомагаючи заощадити гроші і скоротити кількість відходів. Ми рекомендуємо робити його великими партіями і зберігати (ми покажемо вам, як), щоб ви могли приготувати його для всіх ваших рецептів.

Як використовувати домашню томатну пасту
Ви можете використовувати домашню томатну пасту в будь-якому випадку, якщо ви використовували її в магазині, в соусі для пасти, перці чилі, супах і багато іншого. Але перевагу домашній томатної пасти в тому, що її смак настільки багатий, що її навіть можна подавати на крекері з сиром або на підсмаженому багеті. Проявіть творчий підхід!

Що потрібно знати перед початком роботи
Це само собою зрозуміло, але ваша томатна паста настільки хороша, наскільки гарні помідори, які ви використовуєте для її приготування. Для отримання густий м’ясний пасти вам потрібно використовувати концентровані сорти томатів, такі як помідори рома або рання дівчинка. І, звичайно ж, використовуйте найстигліші помідори, які тільки зможете знайти.

Ми також включаємо в цей рецепт лимонний сік, так як це необхідно для забезпечення безпечної кислотності при консервуванні помідорів, згідно з Національним центру консервації домашніх продуктів. Найкраще використовувати лимонний сік в пляшках, так як він пастеризований, що надає йому більш стабільну кислотність. Але якщо ви не плануєте консервувати томатну пасту (скажімо, ви віддаєте перевагу заморозити її або просто поставити в холодильник), ви можете пропустити цей крок.

Як приготувати домашню томатну пасту
Інгредієнти:
10 фунтів помідорів
2 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки кошерної або морської солі
2 столові ложки лимонного соку в пляшках (за бажанням)
устаткування:
кухарський ніж
Дошка для нарізання
великий горщик
Харчова млин або велике сито
2 великих дека з бортиком
Банки на 4 унції або лоток для кубиків льоду для зберігання
напрямки:

Почніть з попереднього розігріву духовки до 350 градусів за Фаренгейтом.
Після миття помідорів видаліть і викиньте все стебла та інше сміття. Помідори нарізати четвертинками.
Налийте оливкова олія у велику каструлю на середній або сильний вогонь. Додайте помідори і готуйте, поки вони не стануть достатньо м’якими, щоб шкірка початку відокремлюватися від м’якоті.
Зніміть каструлю з вогню і протолкніте теплі помідори через харчову млин (наприклад, цю кращу модель від OXO), щоб відокремити томатну м’якоть від насіння і шкірки. Ви також можете проштовхнути їх через велику сито з допомогою гумового шпателя. Викиньте насіння і шкірку і додайте лимонний сік і морську сіль в м’якоть.
Тепер пора перетворити томатне пюре в томатну пасту. Почніть з поділу томатної м’якоті між двома великими листами з бортиками.
Випікайте томатну кашку в попередньо розігрітій духовці приблизно 3 години, або поки м’якоть чи не перетвориться в пасту, або поки вся вода не випарується. Помішуйте м’якоть кожні півгодини, обертаючи форму для випічки для рівномірного зменшення. Після випічки не повинно бути залишків води.
Ви це зробили! Читайте далі, щоб дізнатися, як консервувати і зберігати домашню томатну пасту.
Як зберігати томатну пасту

 

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.