Пиріг з яйцями і зеленою цибулею: рецепт універсального тіста

Апетитний і рум'яний пиріг з яйцями і зеленою цибулею полюбить вся сім'я. Пиріг буде прекрасним доповненням до перших страв. Тісто виходить дуже ніжним і не вимагає особливих навичок.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 400 г
  • сметана – 200 г
  • маргарин – 100 г
  • розпушувач – 0,5 ч
  • один жовток

Для начинки:

  • варені яйця – 5 шт.
  • пучок зеленої цибулі
  • вершкове масло – 100 г
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. З’єднати борошно, розпушувач, сметану і маргарин. Посолити і перемішати.
  2. Замісити тісто, сформувати кулю, огорнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.
  3. Дрібно нарізати цибулю і варені яйця. Розтопити на сковороді 50 г масла і злегка обсмажити начинку для пирога. Додати сіль і перець за смаком.
  4. Тісто розділити на дві частини. Розкачати його на два листа, залежно яка буде форма для випікання. На змащену форму постелити тісто і зробити руками бортики.
  5. Викласти начинку й інші 50 г вершкового масла. Накрити начинку другим листом тіста. Защипнути края і зверху проколоти виделкою, щоб пар виходив.
  6. Змастити пиріг жовтком.
  7. Випікати приблизно 30 хвилин при 180 градусах.

Пиріг з яйцями і зеленою цибулею смачний, як в гарячому вигляді, так і в холодному. А ще такий рецепт тіста підійде для будь-якої іншої солоної начинки. Смачного!

Схожі статті

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.