Оригінальний рецепт: лазанья з фрикадельками з трьох сирів для гостей або святкового столу

Спробуйте приготувати цю дивну лазанью з фрикадельками та трьох видів сирів. Гарантуємо - вам сподобається!

Інгредієнти

12 сосисок.
2 столові ложки оливкової олії.
2 цибулини, нарізані.
4 подрібнених зубчики часнику.
2 ч. л. насіння фенхелю.
2 ч. л. сушеного орегано або невелика жменя нарізаних свіжого листя орегано.
½ ч .л. пластівців чилі (за бажанням).
1 столова ложка цукру.
500 мл пасати.
400г., банку нарізаних помідорів.
100 г вершкового масла.
2 лаврові листки.
100 г борошна.
1л молока.
¼ свіжий мускатний горіх, дрібно натертий.
100 г молодого шпинату.
Жменя базиліка, рване листя.
50 г тертого пармезану.
250 г сушених листів лазаньї (близько 12 листів).
50 г тертого чеддеру.
150 г кульок моцарелли, розірваних на дрібні шматочки.

 ""

Метод

Крок 1

Видавити м’ясо з сосисок і скачати в тефтелі – з кожної ковбаси вийде приблизно чотири кульки. Нагрійте 1 столову ложку масла в широкій глибокій сковороді або запіканці. Готуйте фрикадельки партіями, які не переповняючи сковороду, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Коли вони будуть готові, відкладіть їх на тарілку.

Крок 2

Розігрійте в сковороді масло, що залишилося і додайте цибулю. Готуйте 8-10 хвилин до м’якості, потім додайте часник, фенхель, орегано і перець чилі, якщо використовуєте. Перемішуйте хв або 2, потім додайте цукор, пасат і помідори.

Промийте місткості невеликою кількістю води, щоб вимити всі помідори, і додайте в каструлю. Добре приправте і тушкуйте без кришки 30-40 хвилин на слабкому вогні, поки соус не загусне, а нарізані помідори не розпадуться.

Крок 3

Нагрійте вершкове масло в каструлі, додайте лаврове листя і дайте їм покипіти в маслі протягом 1 хвилини, потім всипте борошно. Збийте вінчиком, щоб вийшла однорідна паста, потім додайте молоко потроху, безперервно помішуючи, поки все не змішається і не вийде густий білий соус.

Додайте мускатний горіх і трохи приправ. Залиште на слабкому вогні на 5 хвилин, щоб затоку настоявся, час від часу збиваючи.

Крок 4

Відкладіть близько 10 фрикадельок, а решта додайте в томатний соус. Викладіть половину томатного соусу і фрикадельки в форму для запікання (наша була 25 см x 35 см). Зверху викладіть половину шпинату, базилік і трохи пармезану.

Вилийте близько третини білого соусу і покладіть зверху шар листів лазаньї, при необхідності розділивши їх за розміром страви.

Крок 5

Повторіть шари ще раз; тефтелі та соус, шпинат, базилік, пармезан, білий соус, паста. Полити лазанью залишилися білим соусом, розподіливши його по кутах, щоб покрити пасту. Додайте тефтелі, які ви відклали раніше, і моцарелу, а потім посипте щедрою порцією пармезану і Чеддер.

Нагрійте духовку до 190C / 170C вентилятор / газ 5. Чи, якщо ви не їсте відразу, охолодіть до 24 годин або заморозьте протягом двох місяців (необхідно розморозити в холодильнику на ніч перед приготуванням).

Крок 6

Випікайте лазанью 40-50 хвилин, поки вона не почне міхур і не стане золотистою з великою кількістю хрустких сирних шматочків по краях. Залиште на 5-10 хвилин перед подачею на стіл.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.