Приголомшливий і незабутній пиріг з куркою і шинкою: прикрасить ваш святковий стіл

Коли ви поставите на святковий стіл цей пиріг, гості та ваші домашні будуть в захваті. Гарантуємо все буде з'їдено!

Це приголомшливе центральне блюдо вразить шарами горіхів, фруктів, курки та шинки.

Інгредієнти

1 велика цибулина, нарізана.
1 столова ложка вершкового масла, плюс додатково для змащення.
1 столова ложка нарізаної шавлії.
1 чайна ложка мелена булава.
300 г курячого стегна без шкіри та кісток (близько 3).
1 кг вареної шинки, очищеної від жиру і нарізаною товстими скибочками.
50 г очищених фісташок.
50 г журавлини (свіжої або замороженої).
50 г кураги, нарізаної кубиками.
3 ст. л. нарізаної петрушки.
Добре натерти мускатний горіх.
700 г курячої грудки без шкіри, розрізаної навпіл та салат для подачі (за бажанням).

Для випікання

375 г простий білого борошна.
375 г міцної білої муки.
140 г вершкового масла.
175 г сала.
1 збите яйце.

Для желе

3 листи желатину.
500 мл гарячого курячого бульйону.

Метод

Крок 1

Пом’якшити цибулю в маслі з шавлією і булавою. Охолодіть протягом декількох хвилин, збиваючи курячі стегна і 300 г шинки в кухонному комбайні до подрібнення. Перекладіть у велику миску і додайте розм’якшений лук, фісташки, журавлину, абрикоси та петрушку. Приправити мускатним горіхом, великою кількістю чорного перцю і невеликою кількістю солі.

Крок 2

Змастіть глибоку круглу форму 20 см або форму з пухким дном, потім викладіть пергамент для випічки. Щоб приготувати тісто, змішайте борошно і 2 ч.л. солі у великій мисці, потім зробіть поглиблення в центрі. Покладіть масло і сало в невелику каструлю з 200 мл води та дуже обережно розтопіть. Коли воно розтопиться, збільште вогонь, а коли тільки закипить, вилийте в колодязь і перемішайте дерев’яною ложкою до тесту – не хвилюйтеся, якщо залишаться шматочки.

Крок 3

Коли тісто достатньо охолоне, місите його в мисці, поки тісто не збереться, а потім покладіть на робочу поверхню. Відкладіть Третє загорнуте в чистий кухонний рушник, щоб воно було якомога більше теплим і податливим, а час, що залишився тісто швидко розкачайте в великий круг – досить великий, щоб вирівняти форму з невеликим виступом.

Крок 4

Помістіть коло в форму, рівномірно вдавивши в кути та сторони – з ним можна попрацювати. Рівномірно покрийте основу половиною залишилася нарізаної шинки, потім половиною курячих грудок і половиною суміші фаршу, щільно притисніть, щоб упакувати. Повторіть те ж саме з шинкою, що залишилася і куркою, а потім заокругленим куполом з фаршу. Зверху поставте воронку для пирога, якщо вона у вас є.

Крок 5

Розкачайте тісто в коло, досить великий, щоб легко закрити пиріг, зробивши отвір (якщо використовуєте воронку для пирога). Змастіть край пирога збитим яйцем і накрийте кришкою з тіста. Перш ніж обрізати надлишки, натисніть, щоб закрити краю. Обіжміть краю між великим і вказівним пальцями, щоб щільно запечатати, потім зробіть невеликий отвір посередині, щоб пар виходив (якщо не використовувати лійку для пирога). Змастіть верх пирога великою кількістю збитого яйця.

Крок 6

Нагрійте духовку до 200C / 180 вентилятор / газ 6. Випікайте пиріг протягом 1 години. Дуже, дуже обережно дістаньте пиріг з форми, змастіть верх і бічні сторони великою кількістю яєць і запікайте ще 30 хвилин, поки не підрум’яниться і не стане хрусткою скоринкою. Дайте повністю охолонути перед охолодженням.

Крок 7

Щоб зробити желе, замочіть желатин в холодній воді на 5-10 хвилин до м’якості. Видавіть з желатину зайву воду, потім розчиніть в гарячому бульйоні. Після охолодження акуратно влийте в охолоджений пиріг через маленький отвір, використовуючи воронку, до повного заповнення – можливо, вам не знадобиться весь бульйон. Охолодіть пиріг протягом декількох годин. Подавайте з салатом, якщо хочете.

Схожі статті

В класичний вінегрет додала цікавий інгредієнт і перетворила його на новий салат: пікантний смак з родзинкою

Всі полюблять класичний варіант вінегрету з буряком та маринованими огірками. Але якщо додати до звичного рецепту новий інгредієнт, завдяки якому звична для нас страва вибухне новими фарбами смаку?

Рецепт розповіла свекруха. Тепер готую через день, і завжди просять більше: пиріг із печінкою та картоплею

Смачна і ситна випічка не обов'язково повинна вимагати багато складних продуктів. Наприклад, можна взяти курячу печінку, картоплю та сир. Сьогодні ми підготували рецепт саме такого простого пирога.

Відбивні ніжні, як масло: перед приготуванням вимочую м’ясо в секретній суміші, а потім і жувати не треба

Відбивні зроблені за цим рецептом виходять дуже ніжними, навіть якщо використовувати жорстке свиняче, чи яловиче м'ясо. Весь секрет у вимочуванні м'яса у секретній суміші.