Пиріг “Бейквелл ” гарний на вид і дуже смачний: спробуйте здивувати свою сім’ю

Хто не любить пиріг з випічкою, начинений малиною і мигдалем? Подавайте класичний англійський десерт з ложкою вершків або теплого заварного крему.

Інгредієнти

250 г борошна, плюс додатково для розкачування
¼ ч. Л. Дрібної морської солі
2 столові ложки цукрової пудри
140 г холодного масла, нарізаного кубиками
2 збитих яєчних жовтки
вершки або заварний крем для подачі (за бажанням)
Для начинки
100 г вершкового масла, розм’якшеного
100 г цукрової пудри
50 г меленого мигдалю
1 чайна ложка мигдалю
2 середніх яйця, збитих
Малинове варення – 3 ст.
50 г мигдальних пластівців
80 г цукрової пудри

 ""

Метод

Крок 1

Розігрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. Щоб приготувати тісто, помістіть борошно в кухонний комбайн разом з сіллю і цукровою пудрою. Бліц комбінувати. Додайте масло і збивайте його короткими порціями, поки не отримаєте текстуру панірувальних сухарів. Змішайте 4 столові ложки холодної води зі збитими яйцями та збризніть суміш, потім швидко збийте, щоб змішати. Викладіть розсипчасту суміш на робочу поверхню, потім сформуйте шайбу, накрийте та охолодіть 30 хвилин.

Крок 2

Розкачайте тісто на злегка посипану борошном поверхні приблизно до 25 см і товщиною в 1 фунт. Викладіть тісто на рифлену форму для пирога діаметром 20 см, залишивши тісто нависати. Додайте великий диск пергаменту для випічки, досить великий, щоб закрити краю, і трохи квасолі, щоб погіршити її (використовуйте сушений рис або сочевицю, якщо у вас немає квасолі). Випікати 15 хвилин, потім видалити пергамент і квасоля і випікати ще 7-10 хвилин або до тих пір, поки дно не буде рівномірно приготовлено. Ображати виступає тісто зубчастим ножем.

Крок 3

Для начинки збийте масло і цукор до однорідності. Додайте мелений мигдаль, мигдальний екстракт і яйця і збивайте ще хвилину. Розподіліть джем по тесту, потім покладіть зверху мигдальну начинку. Посипати мигдальними пластівцями та запікати 25-30 хвилин, поки вони не стануть золотистими та твердими. Дайте охолонути в банку (або їжте на цьому етапі теплою і пропустіть крок 4).

Крок 4

Змішайте цукрову пудру і 1-2 чайні ложки води та збризніть пиріг. Наріжте і подавайте з вершками або заварним кремом, якщо хочете.

Схожі статті

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів. 

Близнюкам з “Пригод Електроніка” по 58: як зараз виглядають Юрій та Володимир Торсуєви і як склалася доля

Ті, чиє дитинство припало на 80-ті роки, чудово пам'ятають фільм "Пригоди Електроніка". Після цих знімань виконавці головних ролей Юрій та Володимир Торсуєви стали справжніми знаменитостями.