Класичні коржі з джемом і вершками: коли гості на порозі

Ви можете поставити партію булочок на стіл за 20 хвилин, використовуючи цей рецепт, який ідеально підходить для несподіваних гостей.

Інгредієнти

350 г борошна самоподніманія, плюс ще для присипки
розпушувач
85 г вершкового масла, нарізаного кубиками
3 ст.л. цукрової пудри
175 мл молока
1 чайна ложка ванільного екстракту
вичавити лимонний сік (див. поради нижче)
збите яйце, глазурувати
джем і збиті вершки, для подачі

 ""

Метод

Крок 1

Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Насипте самопіднімальне борошно в велику миску з ч.л. солі та розпушувачем, потім перемішайте.

Крок 2

Додайте масло, потім втирайте пальцями, поки суміш не стане схожою на дрібну крихту. Додайте цукрову пудру.

Крок 3

Перелийте молоко в глечик і нагрійте в мікрохвильовій печі приблизно 30 секунд, поки воно не стане теплим, але не гарячим. Додайте екстракт ванілі і трохи лимонного соку, потім відставте на мить.

Крок 4

Поставити деко в духовку. Зробіть поглиблення в сухої суміші, потім додайте рідину і швидко перемішайте ножем для столових приладів – спочатку вона здасться досить вологою.

Крок 5

Посипати робочу поверхню борошном і висипати тісто. Обваляйте тісто і руки ще трохи борошна, потім перемішайте тісто 2-3 рази, поки воно не стане трохи більш гладким. Витісните коло глибиною близько 4 см. Візьміть 5-сантиметровий ніж (ножиці з гладкими краями, як правило, ріжуть більш чисто і краще підіймаються) і умочіть його в борошно. Пориньте в тісто і повторюйте, поки не отримаєте чотири коржі. Можливо, вам доведеться знову скрутити то, що залишилося від тесту, щоб вирізати ще чотири.

Крок 6

Змастіть верхню частину збитим яйцем, потім акуратно розкладіть на гарячому деку. Випікати 10 хвилин, поки не підніметься і не стане золотистим. У день випічки їжте тільки теплим або холодним, рясно посипавши джемом і вершками. Якщо замерзає, заморозьте, коли він охолоне. Розморозьте, потім поставте в низьку духовку (близько 160C / 140C вентилятор / газ 3) на кілька хвилин.

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.