Шоколадний пиріг мільйонера: варіант частування для гостей і дітей

Варіант званої вечері для улюбленого чаювання - пиріг мільйонера. Він обов'язково дітям теж сподобається.

Інгредієнти

375 г пачка десертного пісочного тіста
1 чайна ложка ванільною пасти або екстракту
борошно для присипки
250 г карамелі (ми використовували карамель Carnation з банки)
100 г 70% простого шоколаду, подрібненого на шматочки
100 г білого шоколаду, подрібненого на шматочки
6 столових ложок топленого масла
2 яйця плюс 3 яєчних жовтки
4 ст. л. цукрової пудри
цукрова пудра і вершки для подачі (за бажанням)

 ""

Метод

Крок 1

Розламати тісто на шматки та киньте в кухонний комбайн. Збризніть ванільну пасту і збивайте, поки ваніль не покриє тісто (екстракт повинен повністю вбратися). Викладіть його на присипану борошном поверхню, скачайте в кулю, потім розкачайте, щоб вирівняти форму для торта діаметром 23 см (залиште будь-яка виступає тісто, бо ви відріже його, коли пиріг запечеться). Охолодіть 30 хвилин.

Крок 2

Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. Вистеліть тісто жиронепроникним папером. Залийте квасолею, запікайте наосліп 15-20 хвилин, потім видаліть папір і квасолю і запікайте ще 5-10 хвилин до блідо-золотистого кольору. Обережно розподіліть карамель по основі та відкладіть, поки будете робити начинку. Опустіть духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4.

Крок 3

Розтопіть шоколад в мисці на сковороді з ледь киплячою водою, потім додайте розтоплене масло. Збийте яйця, жовтки та цукор разом з допомогою електричного віночка у великій мисці протягом 10 хвилин, поки вони не стануть блідими та досить густими, щоб залишити слід при піднятті взбивателя. Вкладіть розтоплений шоколад великою металевою ложкою і вискребіть в місткість.

Крок 4

Випікати 20-25 хвилин – поверхня повинна застигнути та роздутися, але з легким погойдуванням. Охолодіть, потім охолодіть не менше 3 годин або всю ніч, перш ніж посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.