Тушковане м’ясо з бараниною і Дофінуаз: до вечері, який порадує і підніме настрій

Скуштуйте цей апетитний пиріг з соусом з червоного вина і картопляною начинкою. Гарантуємо смак - незвичайний!

Інгредієнти

3 великі моркви, нарізані великими шматочками
1 добряче нарізана цибулина
1 цибулина часнику, розрізана на 2 частини
кілька гілочок розмарину
кілька гілочок чебрецю
2 лаврові листки
1 столова ложка томатного пюре
1 лопатка ягняти на кістки, близько 2,5 кг
1 пляшка червоного вина
Для начинки
4-5 картоплин (сама округла у вас є)
4 солодкої картоплі
150 мл подвійних вершків
кілька шматочків масла

 ""

Метод

Крок 1

Нагріти духовку до 180C / 160C вентилятора / газ 4. У вогнезахисному посуді, який є досить великим, щоб розкласти баранину, овочі та трави, і грубо перемішайте в томатному пюре.

Покладіть баранчика зверху, залийте пляшку вина і щедро приправити. Накрийте блюдо і нагрійте його на плиті, потім поставте в духовку і дайте спокій на 3 години. Вийняти з духовки, дати охолонути, потім остудити на ніч.

Крок 2

На наступний день видаліть весь твердий жир навколо ягняти та викиньте. Вийміть баранину з блюда, зіскрібаючи та зберігаючи желеподібний сік. Розірвіть і подрібніть м’ясо, відкинувши великі шматки жиру і кістки. Покладіть баранину назад в блюдо, потім полийте заливним соусом і змішайте з овочами. Відкладіть в сторону.

Крок 3

Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. Щоб приготувати начинку, очистить і акуратно наріжте картоплю вручну на кружечки. Помістіть в каструлю з холодною підсоленою водою, доведіть до кипіння і відразу злийте воду. Нахиліть назад в каструлю, полийте вершками та приправити.

Тепер вам вирішувати, наскільки красивим це повинно бути – ви можете викласти картоплю поверх баранини або розташувати картопля колами з бараниною.

Збризніть залишилися вершками зі сковороди та полийте вершковим маслом. Випікайте 40 хвилин – 1 година, поки верх не стане золотистим, а соус не почне міхур.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.