Рецепт приготування білого і незвично смачного хліба

Хліб можна зберігати в герметичному пакеті для хліба або щільно загорнути в поліетиленову плівку при кімнатній температурі до 4 днів.

Інгредієнти

4½ чайних ложок розчинних дріжджів.
¾ склянки + 2⅔ склянки теплої води (розділити).
¼ склянки цукрового піску.
1 столова ложка солі.
3 столові ложки нарізаного кубиками несолоного вершкового масла кімнатної температури.
9-10 склянок універсального борошна.
3 столові ложки несолоного масла (топленого, для чищення).

Приготування

У чаші міксера перемішайте, щоб дріжджі розчинилися в ¾ склянки теплої води, і залиште на 5 хвилин. Додайте залишилися 2⅔ склянки води, цукор, сіль, масло кімнатної температури та 5 склянок борошна і перемішайте.

Використовуючи гачок для тесту, перемішайте на низькій швидкості та поступово додайте борошно, що залишилося, поки тісто не стане м’яким і липким, але не липким (можливо, вам не знадобиться використовувати всю муку). Продовжуйте місити, поки не сформується м’яку кульку з тіста, що не очистить стінки миски, приблизно 7-10 хвилин.

Помістіть тісто в злегка змащену маслом миску і переверніть, щоб воно було повністю покрито. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в захищене від протягів місце, щоб воно підіймалося до збільшення вдвічі, приблизно від 45 хвилин до 1 години.

в
Білий хліб

Викладіть тісто на чисту, злегка посипану борошном поверхню. Обережно натисніть на нього, щоб видалити повітряні кишені. Розділіть тісто на дві частини та, працюючи з одним шматком за раз, акуратно складіть його в прямокутник розміром 23х30 см.

Зробить прямокутник, починаючи з короткого кінця, в дуже щільний циліндр. Стисніть, щоб запечатати шви та кінці, заправте кінці булочки до хліба і помістіть в змащені маслом форми для випічки хліба.

Злегка накрийте хліб і помістіть в місце без протягів, поки він не збільшиться вдвічі, від 30 до 45 хвилин.
Встановіть решітку духовки на найнижчий рівень і розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.
Змастіть буханки розтопленим маслом. Випікайте буханки від 30 до 35 хвилин, обертаючи періодично, до золотистого кольору.
Вийміть з духовки та негайно змастіть розтопленим вершковим маслом. Дайте охолонути протягом 10 хвилин, потім зніміть зі сковороди та повністю остудіть перед нарізкою. Хліб можна зберігати в герметичному пакеті для хліба або щільно загорнути в поліетиленову плівку при кімнатній температурі до 4 днів. Також його можна заморозити на строк до 1 місяця.

spot_img

Схожі статті

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.

Найкращий десерт з “нічого”. Готую кілька разів на тиждень, з’їдають за хвилини: рецепт пирога із вишнею

Усі ми в душі ласуни, а мрія вечеряти апетитними десертами для багатьох головна. Для таких ситуацій чудово підходить ситний пиріг із сиром та вишнями. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Замість майонезних салатів готую “Вітамінний”: всі просять рецепт. З такою заправкою і “Олівʼє” стане ПП

Приготувати корисний та смачний салат можна з найпростіших продуктів. Але особливим його робить один секретний інгредієнт – заправка. Дізнайтеся, як приготувати справжній шедевр за короткий час.