Рецепт: Відкрийте для себе секрети відмінного курячого пирога

Спробуйте приготувати цей дивовижний і смачний пиріг з куркою для вашої родини. Не пошкодуйте часу - вони оцінять його.

Ми використовуємо легку начинку для одного листа і випікаємо її в формі для випічки, щоб її можна було легко розгорнути та нарізати акуратними часточками.

Інгредієнти

50 г вершкового масла
1 цибуля-порей, дрібно нарізаний
8 курячих стегон без шкіри та кісток, нарізаних шматочками
1 гілочка чебрецю, зібрані листям
2 лаврові листки
2 столові ложки борошна
100 мл білого вина або сухого хересу
300 мл курячого бульйону
100 мл крем-фреш або подвійний крем
1 столова ложка гірчиці (ми використовували цілозернову, але використовуйте будь-який інший сорт)

Апетитний пиріг з куркою

Для кондитерських виробів

150 г холодного масла, нарізаного кубиками, плюс добавка до страви
400 г борошна самоподнімання, плюс додатково для присипки
1 збите яйце

Методика

Крок 1

Розтопити масло в сотейнику на слабкому вогні. Додайте цибулю-порей, курку, зелень і приправу і готуйте 10-12 хвилин, поки курка не стане готовою, цибулю-порей не стане м’яким і суміш не закипить. Вмішайте борошно і варіть 3 хвилини, поки суміш не стане схожою на піщану пасту. Влийте вино або херес і збивайте протягом 1 хвилини, потім додайте бульйон, крем-фреш або вершки та гірчицю. Доведіть до кипіння. Готуйте 10 хвилин, поки курка не прожариться. Приправити до смаку, зняти з вогню і дати повністю охолонути. Перелийте в місткість і охолодіть протягом 2 годин або на ніч. Зберігається в охолодженому вигляді до двох днів.

Крок 2

Щоб приготувати тісто, втирайте масло в борошно з великою дрібкою солі до повного змішування. Додайте половину збитого яйця і 4 столові ложки крижаної води і руками змішайте в тісто, при необхідності додавши трохи води. Місіть протягом хвилини, щоб він повністю з’єднався, потім охолодіть протягом 1 години.

Крок 3

Змастіть маслом 20-сантиметрову форму для торта з відкритим дном. Розкачайте дві третини тесту до тих пір, поки він не стане досить великим, щоб вирівняти форму з виступом. Використовуйте його, щоб вирівняти форму, потім ложкою влийте начинку. Розкачайте тісто, поки воно не стане досить великим, щоб покрити пиріг. Змастіть край тесту невеликою кількістю залишився збитого яйця, потім накрийте пиріг, щоб закрити його. Ображати край, потім натисніть виделкою, щоб запечатати. Охолодіть, поки не будете готові готувати. Зберігається в охолодженому вигляді до 24 годин.

Крок 4

Розігрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7 з листом всередині. Змастіть пиріг збитим яйцем і гострим ножем нанесіть зверху хрест-навхрест. Випікати на гарячому аркуші 20 хвилин, потім змастити рештою яйцем, приправити пластівцями морської солі та випікати ще 15-20 хвилин до глибокого золотистого кольору. Вийняти з духовки та настоювати 10 хвилин, потім обережно вийняти з форми, покласти на дошку і нарізати часточками для подачі.

Схожі статті

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.