Рецепт: Гарячий хрест-хліб і лимонний пудинг: можна використовувати черстві булочки

Використовуйте залишилися фруктові булочки в цьому розкішному соусі на традиційному хлібному пудингу з маслом - відмінною і апетитною випічки.

Буває так, що раніше купили або спекли булочки, або здобу і потім не все з’їли. Вони зачерствіли. Викидати шкода, а вони вже черстві. Є вихід отримати відмінний хрест-хліб і лимонний пудинг.

Інгредієнти

вершкове масло для страви
4 черствих гарячих булочки з хрестиком
200 г лимонного сиру
2 великих яйця
200 мл подвійних вершків
200 мл молока
½ чайної ложки ванільного екстракту
4 ст.л. цукрової пудри
трохи цедри лимона
вершкове або ванільне морозиво для подачі (за бажанням)

Апетитно виглядає?

Методика

Крок 1

Змастіть маслом літрову форму для запікання, яка буде досить щільно прилягати до булочок. Розріжте кожну булочку на 3 скибочки та покладіть назад разом з великою кількістю сиру. Викладіть в блюдо булочки.

Крок 2

Збийте яйце, вершки, молоко і залишився сир, потім процідіть в глечик з ваніллю і 3 столовими ложками цукру. Вилийте булочки та залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин, щоб крем вбрався.

Крок 3

Нагрійте духовку до 160C / 140C вентилятор / газ 3. Посипте пудинг цукром і цедрою лимона. Випікайте 30-40 хвилин, поки верх не стане золотистим, а заварний крем м’яко не застигне. Витримайте 5 хвилин, потім подавайте з вершковим або ванільним морозивом, якщо хочете.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.