Рецепт пишної сирної запіканки

На перший погляд рецепт звичайний. Але, якщо дотримуватися маленьких нюансів, то сирна запіканка дійсно вийде дуже пишною. А сам сир - ніжним. Кількість цукру можна додати, якщо ви любите дуже солодке.

Інгредієнти:

  • сир – 400 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 2-3 ст. л
  • борошно – 2 ст. л
  • родзинки – 2 ст. л
  • ваніль

Спосіб приготування:

  1. Сир з’єднати з цукром і жовтками. Білки поки відставити убік. Блендером збийте сирну масу до однорідної ніжної консистенції.
  2. Ізюм залити окропом на 5-7 хвилин, потім висушити. Можна брати інші сухофрукти, цукати або горіхи. Чисті родзинки додати до сиру і перемішати.
  3. Потім додати борошно.
  4. Білки, які залишилися, збити до піків. Білкову піну поступово додати до сирної маси. Тобто додали 2-3 ложки і перемішали зверху в них, і так кілька разів.
  5. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Тоді її бортики будуть красивого коричневого кольору. Викласти запіканку, розрівняти лопаткою. За бажанням, можна ще змастити верх жовтком. Накрити кришкою або фольгою. Випікати близько 40-50 хвилин при 180 градусах. Запіканка може піднятися вгору, а потім впасти. Це нормально, так як мало борошна.

Пишна сирна запіканка готова! До столу подають зі сметаною або варенням. Крім цього, запіканка ідеально підходить на сніданок.

Схожі статті

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.