Рецепт: Димний хек, квасоля і зелень – прекрасне блюдо для всієї родини

Смажте філе білої риби на грилі та подавайте з чорізо, квасолею каннелліні та шпинатом для швидкої вечері.

Інгредієнти

м’яке оливкова олія
Пакет ½ x 200 г сирого кулінарного чорізо (ми використовували Unearthed Alfresco Smoked)
1 дрібно нарізана цибулина
260 г шпинату в пакетиках
2 х 140 г філе хека без шкіри
½ ч.л. солодко-копченої паприки
1 червоний перець чилі, очищений від насіння і тертий
400 г консервованих бобів каннелліні, сушені
сік ½ лимона
1 столова ложка оливкової олії першого холодного віджиму
служити
Швидкий часниковий майонез (за бажанням) – дивіться нижче:

Додайте 2 яєчних жовтки в миску середнього розміру з цедрою 1 лимона, по 2 чайні ложки лимонного соку і гірчиці дижонскої, 1 невеликий подрібнений зубчик часнику і трохи приправ. Збийте за допомогою електричного ручного міксера до однорідності, потім, безперервно збиваючи, дуже повільно влийте 200 мл м’якого оливкової олії, щоб вийшов густий шовковистий майонез. Якщо ви додасте його занадто швидко, соус розколеться, так що будьте обережні. Приправити та при необхідності додати ще трохи лимонного соку. Якщо смак приємний, але здається занадто густим, розбавте його невеликою кількістю води. Накрийте та охолодіть. Зберігається до 3-х діб.

Хек

метод

Крок 1
Закип’ятіть повний чайник води та нагрійте гриль до максимуму. На великій сковороді розігрійте 1 чайну ложку масла. Видавіть м’ясо з чорізо прямо в сковороду. Додайте цибулю та обсмажуйте 5 хвилин, подрібнюючи м’ясо лопаткою, поки воно не стане золотистим і оточеним соком. Лук теж буде м’яким і золотистим.

Крок 2
Тим часом покладіть шпинат на друшляк, повільно полийте кип’яченою водою, щоб він зів’яв, а потім промийте під холодною водою. Видавіть надлишки води руками та відкладіть в сторону. Вистелити деко фольгою, натерти невеликою кількістю масла і викласти зверху рибу. Приправити, посипати копченої паприкою і скропити ще трохи олії.

Крок 3
Викладіть перець чилі в сковороду з сосисками, обсмажте ще 1 хв, потім додайте квасолю, шпинат, лимонний сік і оливкову олію першого холодного віджиму. Дайте йому злегка нагрітися, потім приправте на свій смак.

Крок 4
Смажте рибу на грилі 5 хвилин або поки вона не стане шаруватої, але не сухий – перевертати її не потрібно. Викладіть суміш бобів на тарілки, потім обережно полийте рибою і соками з дека. Подавайте з ложкою часникового майонезу Quick (див. Рецепт праворуч), якщо хочете.

Схожі статті

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.

Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Подруга дала рецепт. Тепер готую цю вечерю раз в 3 дні: чоловік у захваті, зʼїдає за 2 хвилини і просить ще

Навіть звичайну гречану кашу можна приготувати по-новому, додавши до неї прості та класичні продукти. Це так просто готувати, але смак не залишить байдужим навіть вередливих гурманів.